Dragos Benea, presedintele organizatiei judetene a PSD, a prezentat, in “cifre clare si oficiale”, rezultatele alegerilor din 5 iunie: 61 de primari, 52 de viceprimari, un presedinte de consiliu judetean, 17 consilieri judeteni, 611 de consilieri locali din 1283, câti sunt in judetul Bacau. “In 27 de unitati administrativ-teritoriale nu suntem reprezentati nici la nivel de primar, nici la nivel de viceprimar”, a explicat Dragos Benea.

El a prezentat si date privind evolutia rezultatelor PSD, in judet, de-a lungul timpului: 42 de primari la alegerile din anul 2000, 41 – 2004, 35 – 2008, 36 – 2012 (sub sigla USL) si 61 – 2016. Ca vot politic, rezultatele au fost urmatoarele: 41,65 la suta in 2000, 37,5 la suta – 2004, 29,28 la suta – 2008, 55,74 la suta – 2012 (sub sigla USL) si 41,66 la suta in 2016.

“De aceea când spun, si va rog sa ma considerati absolut netriumfalist, ca rezultatele obtinute de PSD la aceste alegeri sunt cele mai bune din acest mileniu nu fac doar o afirmatie, ci o apreciere sustinuta de aceste procente, a declarat Dragos Benea. Nu putem sa spunem decât ca ne-am atins obiectivele.” Tinta anuntata de PSD la conferinta de presa organizata inainte de alegeri era de 50-55 de primari.

PUBLICITATE

Despre “surprize” si “mosteniri”

Surpriza cea mai placuta a fost câstigarea alegerilor de catre Cosmin Necula, “posesorul celui mai mare numar de voturi”, a precizat Dragos Benea. Si câstigarea Primariei Municipiului Onesti de catre Nicolae Gnatiuc e o victorie. “Judet mare, rezultat bun: 61 de primari, 52 de viceprimari, Primaria Bacau si Primaria Onesti conduse de PSD, presedinte de CJ, a rezumat presedintele Benea. Singura surpriza neplacuta e pierderea Primariei Zemes.”

La capitolul “pierderi” se adauga Horgesti, Orbeni, Rachitoasa, Pirjol, Cleja. Intrebat ce mostenire i-a lasat lui Sorin Brasoveanu, noul presedinte al CJ, Dragos Benea a explicat ca gradul de indatorare e de 14 la suta si ca nu sunt probleme cu niciun proiect european: “Are de inchis câteva proiecte, care se vor inchide natural: Centrul «Lyra», Compartimentul Urgente din Onesti, modernizarea Pediatriei Spitalului Judetean, Radioterapia si Aeroportul International care, in functie de conditiile meteo, se va finaliza in decembrie 2016 sau in martie 2017.”

Mosteneste “o institutie stabila”, cu alte cuvinte. In proiectul pe apa-canal, “pe care noi trebuie sa-l restartam pe POIM”, foarte important va fi modul in care va functiona relatia ADIB-CRAB-CJ Bacau. La nivelul municipiului Bacau sunt mai multe “zone gri”, cum ar fi Spitalul Municipal, stadionul, proiectele europene nefinalizate, care trebuie repede abordate de Cosmin Necula, noul primar al Bacaului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Domnule DRAGOS,,,,
    Mai sant zone gri si la nivel judetean spre ex:,,AEROPORTUL ,,LINIA DE CENTURA,,TRANSPORTUL in COMUN,,,pacat ca DNA-ul nu a luat in vizor si Consiliu Judetean???!!!,,,

  2. iti multumim domnule Benea pentru tot ceea ce ai facut pentru noi si vei face in continuare din spatele lui Necula si Brasoveanu, ca tine nu se va mai naste cineva!

  3. Dl Benea sa nu uite sa analizeze dezastrul de la Berzunti, unde candidatul la primarie si-a permis sa puna pe lista de consilieri un inculpat penal pentru acte de coruptie, un fost primar care a distrus comuna timp de 3 mandate. Iar candidatul la functia de prar, fost consilier local DPPD, trecut la PSD, nu a participat nici macar la 60% din sedintele CL din mandatul 2012-2016. Deasemenea, desi stie de fapte grave facute de primarul ALDE, nu face niciun denunt, fiind complice la fapte grave de coruptie. Viceprimarul de 3 mandate este complice si el cu fostul, actualul primar si cu contabilul primariei Berzunti, cu care este si cumayru, iar fiul vicelui a fost angajat ca administrator al Societatii primariei timp de aproape 2 ani
    Interesati-va la consilieri locali, fosti si actuali, la secretara primariei, la alti oameni informati si de buna credinta din comuna. Mult succrs!!!

LĂSAȚI UN MESAJ