Senatul a luat act, în şedinţa de miercuri, de încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al social-democratului Dragoş Benea.

Plenul Senatului a adoptat cu majoritate de voturi proiectul de hotărâre privind vacantarea mandatului acestuia.

„Senatul ia act de încetarea prin demisie a mandatului de senator a lui Dragoş Adrian Benea, începând cu data de 14 iunie 2019, şi declară vacant mandatul de senator ales în circumscripţia electorală nr. 4 Bacău” a precizat preşedintele de şedinţă.

Carmen Dima, senator PSD ales supleant pe lista pentru alegerile parlamentare, a depus jurământul pentru investirea în mandatul de senator de Bacău.

“Se validează mandatele de senator ale doamnei Carmen Dima, declarat supleant la alegerile din 11 decembrie 2016, în circumscripţia electorală nr. 4 Bacău, pe locul devenit vacant al domnului Adrian Dragoş Benea”, a precizat Daniel Fenechiu, membru al Comisiei juridice.

Cine este Carmen Dima?

Pentru cei care nu o cunosc, Carmen Dima este născută în Bacău, a absolvit Liceul „George Bacovia”, azi Colegiul Național „Ferdinand I”, apoi a urmat o facultate de inginerie chimică, dar nu a profesat niciodată în acest domeniu. După terminarea studiilor, mai exact începând din 1990, a lucrat la Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Bacău, al cărei manager a fost între anii 2010 și 2017. A fost atrasă de acest domeniu deoarece vine dintr-o familie de artiști, fratele fiind pictor, iar mama sa, cunoscuta poetă Aurora Barcaru.

În această perioadă, a urmat diverse specializări (manager de proiect, expert în accesarea fondurilor europene și de coeziune etc.) și s-a dedicat muncii în administrație. Între ani 2005 și 2008 a fost consilier în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bacău, iar din 2013 este membră a Consiliului Județean. În această calitate, ocupă mai multe funcții: este președinte al Comisiei de validare a consilierilor județeni, secretar al Comisiei de urbanism, membră a Filialei ATOP, membră în Consiliul de Administrație al Casei Județene de Asigurări de Sănătate. De astăzi, este senator de Bacău din partea PSD.

„La depunerea jurământului m-am gândit la lucruri simple, firești, și anume că de astăzi m-am alăturat echipei parlamentarilor de Bacău și că îmi voi face datoria, mărturisește Carmen Dima. Sunt câteva probleme care mă preocupă, cum ar fi reducerea fiscalității în zona drepturilor de autor, care vizează persoanele ce obțin venituri din activități independente. În țările din Occident, taxa pe valoare adăugată care li se aplică este de 5, 6 sau maximum 9 la sută. Aceasta ar fi una dintre inițiative, dar voi vedea ce se mai poate îmbunătăți în administrație pentru că am acumulat experiență în acest domeniu.”
Carmen Dima
senator de Bacău