„Când a hotărât să intre la guvernare, PSD și-a asumat să renunțe la propriile obiective politice și la cantonarea confortabilă într-o Opoziție profitabilă politic, care i-ar fi simplificat cu succes – mai ales în contextul crizei prelungite – complicata ecuație electorală din 2024, cu 4 rânduri de alegeri”, spune europarlamentarul Dragoș Benea.

„Coabitarea politică la care am consimțit e întemeiată, înainte de orice, pe faptul că așteptările oamenilor sunt urgente și imediate – pe 3 zile, 3 săptămâni și 3 luni – nicidecum pe un improbabil și îndepărtat orizont politic de 3 ani, legat de iluzia unei propășiri electorale nesigure, care ne poate scăpa, oricând, printre degete. Ultimul lucru pe care oamenii îl vor de la noi sunt calculele politice cinice!”, explică europarlamentarul.

Acesta consideră că oamenii așteaptă, acum, pensii și alocații sigure, stabilizarea prețurilor la energie și echilibrarea puterii de cumpărare (pulverizate în ultimul an de guvernarea PNL/USR), optimizarea unui PNRR în jurul căruia s-a vorbit foarte mult și în privința căruia își păstrează, în continuare, rezervele și îngrijorarea pe care le-a enunțat și cu alte prilejuri.

„În vremuri în care incertitudinea și angoasele domnesc pe toate drumurile, oamenii privesc cu neliniște la siguranța zilei de mâine, pe care suntem obligați să le-o livrăm, laolaltă cu un viitor pe care – doar prin buna noastră guvernare – putem să-l facem mai predictibil și, prin asta, mai lipsit de anxietăți”, a declarat Dragoș Benea. El spune că, la fel ca-n viață, în politică nu e o treabă simplă să lași de la tine: „Însă asta cred că trebuie să facem, dacă vrem să coabităm eficient în această coaliție politică de largă majoritate, pe umerii căreia apasă ultima brumă de speranțe și așteptări ale românilor. Să nu le înșelăm!”.

În urmă cu un an, Sorin Grindeanu semna, în incinta Aeroportului, pentru susținerea autostrăzii A13 Bacău – Onești – Brașov, proiectul-far al organizației PSD Bacău încă din noiembrie 2013. „Începând de azi, Sorin Grindeanu este vicepremier și ministru al Transporturilor și așteptarea mea și a băcăuanilor este ca, în mandatul său, să facă pași mici, dar siguri, pentru ca traversarea Carpaților – prin autostradă – să devină realitate!”, explică europarlamentarul.

Dragoș Benea spune că guvernarea PSD – PNL – UDMR este oportunitatea care trebuie fructificată pentru a implementa proiectele strategice ale județului Bacău: finalizarea proiectării autostrăzii A13 și scoaterea la licitație a execuției; implementarea aplicației POIM, cu investiții de peste 470 milioane euro în sistemele de apă/canalizare din 41 de unități administrativ-teritoriale; creșterea rezilienței sistemului medical băcăuan, prin complementarizarea Spitalului Județean de Urgență Bacău cu clădirea „Spital Municipal”.

„Sunt convins că și pentru colegii noștri din coaliția guvernamentală aceste proiecte vor fi priorități în jurul cărora, nu mă îndoiesc, vom reuși să mobilizăm o susținere consistentă, astfel încât ele să se materializeze cât mai curând posibil”.
Dragoș Benea
europarlamentar

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE