Elevii de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău au sărbatorit iubirea … românește. Vineri, pe 24 februarie, de Dragobete, au organizat în holul mare al liceului o întâlnire cu tinerețea și iubirea, într-un program bine pregătit, din care nu au lipsit momentele artistice, dansul, muzica, dar și competiția. S-a cântat „De dragoste…!” cu Ansamblul coral al colegiului, dirijat de prof. Gabriel Lungu, dar și prin soliștii vocali Georgiana Herciu (clasa a X-a A), Teodora Irava (clasa a XI-a E), Andreea Hușanu (clasa a XI-a A) și Celina Sandu (clasa a XII-a D). Au urmat apoi dansuri populare oferite de membrii Ansamblului „Ciucurelul”, coordonat de prof. Mitică Pricope, care au invitat la joc pe toți cei prezenți, elevi, profesori, colegi.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită și de o serie de concursuri pentru elevi. „Un prim concurs a fost unul de cultură generală, intitulat «Ce știi despre Dragobete?», la care s-au înscris 7 elevi, ce au primit 100 de intrebări dintr-o bibliografie pe care au avut-o la dispoziție din timp, cu trei variante de răspuns.

De formularea întrebărilor s-au ocupat elevii de la clasa a X-a A. În final, câștigătorii au fost premiați cu mai multe cărți, dar și cu ciocolate în formă de inimioară”, a explicat prof. de limba română Călina Stroe, coordonatorul acestei activități, alături de prof. Anca Constantinescu. Au participat elevii clasei a IX-a B – Medeea Groza, Cezara Pascal, Alex Nechita, Cristian Lungu – și ai clasei IX-a G – Georgiana Munteanu, Maria Curcă și Vasile Turtușan. A urmat un alt concurs, coordonat de profesorii Afrodita Timofti și Alina Casian, intitulat „Un cuplu de Dragobete”, la care au participat elevii de la clasa a X-a F, Anca Chirteș și Alexandru Diaconița.

PUBLICITATE

Un moment aparte a fost și interpretarea unei piese de teatru – „Când vine Zburătorul…”, dramatizare după Ion Heliade Rădulescu, în coordonarea prof. Dana Popa. Actori au fost elevii de la a IX-a A, Claudia Ionescu, Cosmina Cojocaru, Paula Neagu, Aurora Munteanu, Diana Benedic, Lugiana Păuleț, Francisca Farcaș, Stefano Berendea și eleva Bianca Diaconu, de la a X-a H. „Din păcate, I.H. Rădulescu nu se mai studiază la școală, așa ca mi-am dorit să aduc cumva acest text, care nu este la îndemâna oricui, în fața lor, a elevilor.

Într-o lume a tehnologiei, a internetului, e greu să mai duci acum un copil undeva în urmă cu 200 de ani. Ei s-au rupt de această lume. Iar prin această dramatizarea, tocmai acest lucru am urmărit: să îi familiarizez pe copii cu un text care altfel nu i-ar atrage. Practic e un alt fel de a învăța, este o educație prin joc. De Dragobete poate că a auzit toată lumea, dar Zburătorul cine este? Deci se poate învăța și prin acest mod prin care crește și rolul activ al elevului în a culege informația. Poți să înveți și jucându-te”, ne-a declarat prof. Dana Popa.

În paralel a fost organizată și o expoziție de romane celebre de dragoste la Biblioteca „Cleopatra Tăutu” din cadrul colegiului, de către prof. Cristina Neacșu, dar și o expoziție de desene realizate de elevii claselor a IX-a – a XII-a, sub coordonarea prof. Lăcrămioara Nemeș.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ