Motto.
,,Romantic, Ion si Ileana mergeau, de mâna, catra padure. Când se apropiara de liziera, sfioasa, Ileana zice: «,Ioane, eu nu mai merg. Am o presimtire: mi-e teama ca tu vrei sa… » Ion, sobru: «Doamne, cum crezi ca eu… » Mai merg romanticii putin si Ileana zice din nou: : «Ioane, eu nu mai merg. Am o presimtire: mi-e teama ca tu vrei sa…» Ion, acelasi raspuns… Dupa o vreme, Ileana, tot sfioasa, glasuieste: «Ioane, scapa-ma de presimtire s-om merge pâna la mijloc de codru des»… ”

„Iti scriem, Draga Denea (uleule), din fermecatoarea Ibiza, in numele C.I. al A.A.N.L. (Comitetul de Initiativa al Asociatiei Alesilor si Numitilor Liberi). Ne-am retras aici, in adânca reculegere, pentru a izvodi aceasta epistola aducatoare de liniste pentru haituitele noastre suflete crestine.

Nu mai putem trai asa, Denea(uleule) drag! Am ajuns aidoma lui Ivan, cel care, auzind batai in usa, a rasuflat fericit atunci când a vazut ca-l cauta Moartea. Credea ca-l salta KGB-ul… N-avem clipa lasata de Dumnezeu fara sa Te vedem in fata ochilor. Cei mai multi suferim de deneatita. Avem si inscrisuri medicale care confirma bolistea asta ciudata.

PUBLICITATE

Am incercat sa ne tratam chiar si cu DeneAmin, ultimul medicament revolutionar pentru uzul breslei noastre, dar in zadar. Unii au simptome ciudate: tot ce vad se transforma in Denea. Unul a fost la o nunta, lautarii cântau normal – „De-as mai duce-o pân’ la toamna, lelita Ioana…” -, iar el a inceput sa se vaite: „Deci tot ma salta!…”

Altul, ratacit frumos pe la amanta, a sarit de la etaj, când aceasta, care comandase ceva la Room Service, i-a sugerat sa vada cine bate la usa. Avem si cazuri de-a dreptul disperate. Un confrate, de pilda, umbla dupa el cu bocceaua de beci domnesc si cu o armie de avocati deghizati in fapturi evadate din sfintele calendare.

Ca sa nu-ti mai vorbesc despre unul care s-a imbolnavit grav de hartita. Atunci când vede harta nationala cu alesii/numitii invitati la Tine, Denea(uleule), pentru marturisiri, il apuca un fel de tremurici si murmura un cântecel ticnit despre bani publici si fonduri europene.

Asa ca noi, PreaStimate, Te rugam scapa-ne de presimtirea asta care s-a cuibarit in adeneul nostru, cheama-ne, limpezeste-ne crestineste, intr-un fel sau altul, nu ne mai tine (re)alesele suflete pe jarul mocnit al incertitudinii. Si ajuta-ne sa nu mai fim dusi in ispita. Si ne izbaveste cu DeneAmin” .


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ