Dr. Oana Secară, despre bolile provocate de vaccin:”Fiecare dintre noi ar putea avea surpriza de a afla că, de fapt, 5-6 apropiați sau cunoscuți se confrunta cu efecte secundare ale acestor produse experimentale”

S-a discutat, în timpul celor doi ani de stare de alertă despre posibilele efecte secundare ale vaccinurilor anti-COVID. A trecut jumătate de an de când a încetat nebunia și autoritățile tac pe acest subiect.

Pentru a afla care este situația, am discutat cu dr. Oana Mihaela Secară, de la Spitalul Municipal Onești, unul dintre puținii medici care au avertizat, încă de la începutul așa-zisei pandemii, că există pericole despre care autoritățile nu vorbesc.

“România raportează efecte adverse în număr nesemnificativ, după administrarea produsului experimental, în comparație cu alte state. Dar și pe plan internațional există o subraportare crasă, astfel încât ar trebui înmulțite cifrele oficiale cu cel puțin 100”, spune dr. Oana Secară. Dar, chiar dacă numărul de raportări oficiale este mic, aceasta nu înseamnă că nu există suficiente cazuri de efecte secundare ale vaccinurilor și nici nu înseamnă că ele sunt neglijabile ca gravitate.“Există în imediată noastră proximitate persoane care se confruntă cu aceste consecințe nefaste. Ceea ce nu există de obicei, este acel medic care să facă legătură cauzală cu produsul utilizat ca vaccin. Dacă fiecare persoană care a efectuat 1-2-3-4 doze ar discuta problemele de sănătate care au survenit după administrare, cu un medic care a citit studiile referitoare la reactiile adverse si care ia în considerare avertismentele publicate în aceste studii, s-ar trage concluzii bazate pe date reale. In caz de afecțiuni sau simptome care nu erau premergătoare și nici nu sunt explicabile prin alte mecanisme, medicii ar descoperi că fiecare dintre noi avem între apropiați sau cunoscuți cel puțin 5-6 astfel de cazuri”, spune Oana Secară.

“Am observat că multor persoane le-a fost afectat răspunsul imun, că altora le-au apărut simptome ciudate, aparent fără explicații, iar alții au dezvoltat boli care se încadrează în consecințele nefaste enumerate in studiile amintite mai sus. Există pacienți care se adresează serviciilor spitalicești pentru patologii despre care studiile atestă că trebuie suspicionate ca fiind efecte adverse”, a mai adăugat ea.

Despre ce boli este vorba?

Există o adresabilitate sensibil mai mare decât media anilor anteriori, la pacienți relativ tineri , care se prezintă cu tromboze în diferite teritorii vasculare, accidente vasculare în diferite arii, infarcte cu diferite localizări (în special miocardic, dar și în alte teritorii – mezenteric de exemplu). Pe listă se mai află patologii autoimune, în care autoanticorpii au ca țintă diferite structuri, ca de exemplu tiroida ( tiroidite automune acute sau subacute) ficatul, miocardul / pericardul (miocardite/ pericardite), măduva spinării (mielite) encefalul ( encefalite sau chiar encefalomielite), structuri din istemul nervos periferic( nevrite, neuropatii și polineuropati).

Există patologii ca purpura trombocitopenică autoimună, diferite tipuri de vasculite autoimune, care pot fi puse în legătură cu dozele administrate, la o anamneză atentă făcută de către un medic care a citit studiile pe aceste teme. Nu trebuie uitată nici «disimunitatea», care este factor declanșator pentru maladii oncologice de novo sau pentru recăderi în cazul maladiilor oncologice aflate în remisiune. Disimunitatea este responsabilă și de scăderea capacității de răspuns a acestor organisme în fața diferiților agenți patogeni (inclusiv Covid 19 – în acest caz unul din mecanismele incriminate este și ADE – Antibody Dependent Enhancement – in care organismul produce anticorpi, dar aceștia sunt non-neutralizanți, ba chiar favorizează intrarea virusului în celulă). Tot disimunitatea apărută după dozele de produs experimental este responsabilă de diferite infecții recurente sau refractare la tratamente sau pentru Zona Zoster, pentru infecții virale herpetice grave, etc.

“Exemplele pot continua și există sute de studii publicate, culmea, chiar de autori care fac apologia vaccinării in masă cu acest produs experimental. Studiile arată, negru pe alb, că medicii ar trebui ca în toate aceste patologii descrise mai sus, mai ales la persoane tinere, să se suspicioneze implicarea acestor produse insuficient testate”, a mai declarat dr. Oana Secară. “Un contraargument des invocat de cei care citesc studiile respective, este că, de fapt, există foarte puține astfel de cazuri dovedite. În realitate, fenomenul nu este studiat sistematic, așa cum nici mortalitatea sau morbiditatea prin Covid 19 nu au fost corect studiate și raportate.

Studii avute în vedere:

Femeie -22 de ani, se prezintă pentru febră și confuzie- se evidențiază postvaccinare Insuficiență multiplă de organ
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35719439/

Bărbat- 30 de ani și respectiv femeie- 64 de ani- Tromboză de sinusuri venoase cerebrale post vaccinare https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2173572722000996?via%3Dihub

Pericardită și aritmie – la un bărbat de 57 de ani- induse de vaccinarea antiCovid
https://www.cureus.com/articles/96628-covid-19-mrna-vaccine-induced-pericarditis-with-large-pericardial-effusion-followed-by-new-onset-arrhythmia

Pacienții care au avut Covid și apoi au fost vaccinați cu produse ARNm- pot dezvolta cardiomiopatii ireversibile
https://www.cureus.com/articles/93217-covid-19-vaccination-induced-cardiomyopathy-requiring-permanent-left-ventricular-assist-device

Femeie 32 de ani – vasculopatie și coagulopatie având ca factor principal cel mai probabil vaccinarea – soldate cu deces.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmed.2022.843793/full

Fetiță 15 ani – Encefalopatie, miocardită și trombocitopenie după a doua doză Pfizer https://jni-journal.com/article/S0165-5728(22)00078-9/fulltext

Bărbat 28 de ani – Polineuropatie inflamatorie cronica ( însoțită de demielinizare) postvaccinală
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fneur.2022.838222/full

Femeie 28 de ani- Hemoragie cerebrala postvaccin antiCovid
https://www.mdpi.com/2076-393X/10/3/362

Barbat 21 de ani- miocardită acută la 2 zile după doza a 2a
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fcvm.2022.852931/full

Bărbat 23 de ani- – Polineuropatie inflamatorie cronica ( însoțită de demielinizare) postvaccinală https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fneur.2022.838222/full

Bărbați-20 și 21 de ani- Miocardita acută postvaccinală https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fcvm.2022.827237/full

Femeie 26 de ani- Encefalomielită postvaccinală
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2666354622000291?via%3Dihub

4 cazuri de miocardită postvaccinală – 3 bărbați și o femeie – 16-47 de ani
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmed.2022.836620/full

Bărbat 27 de ani- Encefalită herpetică
https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12879-022-07186-9#additional-information

Bărbat -28 de ani- Trombocitopenie autoimună cu Tromboză de sinus cerebral
https://www.mdpi.com/2075-1729/12/2/168/htm

Femeie 36 de ani- Encefalomielită acută diseminată cu Nevrită optică bilaterală
https://bmcneurol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12883-022-02575-8

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"