Renumitul medic Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, va participa, luna aceasta, intre 16 si 19 martie, la Congresul Medical SAGES – Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons, organizat tocmai in Boston, Massachusetts, SUA.

Doctorului Cotirlet i-a fost admisa in acest congres lucrarea „Colecistectomia laparoscopica la pacientul cirotic”, pe care o va prezenta intregii audiente, ce va fi formata din peste 20.000 de doctori din intreaga lume. „Numai faptul ca esti admis cu o lucrare la aceasta intâlnire anuala si deja, pentru orice chirurg, aceasta este o carte de vizita impresionanta. Sunt onorat ca voi participa la acest congres medical, care va fi si unul aniversar, fiind a X-a editie”, a spus dr. Adrian Cotirlet.

Acest congres este organizat de americani prin Education and Research Foundation Awards Luncheon, anual, in a treia saptamâna din luna martie. Tot in SUA, si tot anual, dar in a doua saptamâna din octombrie, se mai desfasoara si Congresul Societatii Americane de Chirurgie, unde, in 2012, acelasi medic bacauan, dr. Adrian Cotirlet a participat cu o lucrare de chirurgie laparoscopica, in Los Angeles.

PUBLICITATE

„Deci este a doua mea participare la un congres peste Ocean. Acum, vin cu metoda colecistectomiei laparoscopice pe pacientul cu ciroza, o tehnica dificila, tinând cont si de starea precara a ficatului bolnavului”, a mai spus dr. Adrian Cotirlet. Prezentarea pe care o va face in Boston are la baza o analiza a unui studiu efectuat in spitalul din Moinesti, pe pacientii operati in decursul a cinci ani, analiza care a demonstrat ca aceasta interventie este eficienta si sigura pentru bolnavii cu ciroza hepatica si permite, in acelasi timp, sa fie aleasa ca prima varianta de interventie in astfel de diagnostice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Francezii spun ” CHAPEAU !” , iar românii zic ” JOS PĂLĂRIA” în astfel de cazuri.
    Sper să fac o figură aparte de tot ce se întâmplă azi în spațiul on-line, adică să șochez prin vorbe bune la adresa muncii unui om.

LĂSAȚI UN MESAJ