Ploaia torențială din după-amiaza zilei de 31 mai a umflat apele din zona de munte a județelor Covasna și Bacău.

Debitul mai multor pârâuri a crescut, iar de pe versanți s-au repezit în vale torenți.
În comuna Ghimeș-Făget, viitura a surprins două persoane.

La ora aceasta, Maricica Coșa, prefectul județului Bacău, și Valentin Ivancea, subprefect, se îndreaptă spre Ghimeș Făget pentru a vedea la fața locului care este situația.

PUBLICITATE

Autoritățile caută victimele surprinse de apele vijelioase.

Conform informațiilor transmise de Administrația Bazinală de Apă Siret a AN Apele Române, de la ora 21, pe pârâul Valea Recea din județul Harghita, s-a atins cota de inundații.

UPDATE: 23.18

În comuna Ghimeș-Făget, după o rupere de nori, s-a atins cota de inundație la postul hidrometric Valea Rece.

În urma acestor fenomene, în satul Răchitiș au fost inundate cinci case, două poduri din beton și drumurile comunale.

Viitura a surprins o căruță cu cai, în care se aflau două persoane, căruiță care trecea prin albia pârâului Valea Rece. E vorba despre Ion și Valerica Neagu, care au fost declarați dispăruți.

Seviciul de Gospodărire a Apelor intervine pe râul Trotuș cu un buldozer pentru executarea unui senal de 100 de metri pentru preluarea viiturii și protejarea satului.

La ora 22, cota la stația Valea Rece scăzuse la 160 cm, iar la stația hidrometrică Ghimeș crescuse la cota de atenție de 160 cm.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ