Toate primariile comunelor care fac parte din Zona Metropolitana Bacau vor avea specialisti pregatiti sa atraga fondurile europene alocate in perioada de programare 2014 – 2020.

Este urmarea unui proiect lansat, joi, la Centrul de Afaceri si Expozitii “M. Cancicov” de catre Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, si Liviu Scarlat, manager de proiect si director al Agentiei de Dezvoltare Locala. “Astazi, am lansat un proiect foarte important pentru Zona Metropolitana a municipiului Bacau.

Sunt convins ca aceste cursuri de pregatire profesionala a functionarilor publici vor aduce un aport semnificativ la implementarea proiectelor si accesarea fondurilor europene in perioada 2014-2010”, a declarat Romeo Stavarache.

PUBLICITATE

Proiectul este derulat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana (ADI ZM) Bacau si e cofinantat din Fondul Social European. Valoarea totala a proiectului este de 1.196.565 de lei, din care 1.017.080 de lei sunt fonduri europene, iar 23.931 de lei contributia asociatiei. In acest proiect vor fi implicate 22 de comune si municipiul Bacau.

Alaturi de cresterea competentei profesionale a 313 angajati, ADI ZM mai urmareste informarea lor, “in contextul actual al integrarii europene”, cu privire la oportunitatile de dezvoltare de proiecte si transferul de know-how si bune practici pentru crestere a calitatii serviciilor.

Intre rezultatele propuse se numara construirea unui web-site, realizarea unui raport de cercetare a nevoilor de formare profesionala din localitatile respective, a 10 curricula adaptate nevoilor publicului tinta si a unui program de formare cu 10 tipuri de cursuri: manager proiect, management strategic in administratie, managementul schimbarii organizatiilor, managementul calitatii, engleza, protocol institutional, comunicare organizationala interna si externa in administratia publica, specialist in achizitii publice.

“E semnificativ faptul ca avem 313 oameni care vor fi pregatiti ca viitori manageri de proiect. E foarte important pentru viitor ca aceste unitati de implementare sa aiba membri care sunt specializati. Pâna acum era foarte greu, dar acest proiect vine sa completeze studiile in acest domeniu.”
Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau

“Acesta este al doilea proiect important al ADI ZM Bacau, dupa Incubatorul de Afaceri. Este un proiect derulat prin POR DCA de la MAI, in valoare de circa 1,2 milioane de lei, din care doar 2 la suta reprezinta contributia asociatiei. O suma destul de mica fata de beneficiile pe care le va aduce proiectul.”
Liviu Scarlat, manager de proiect


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ