Gheorghe Zarnescu, Geo Popa, Doina Cernica (centru) si Dionis Puscuta, in dialog sentimental despre pictura si carti

“Negru”. Negru peste tot: pictura si sculptura. Ca un omagiu, la sase luni de la plecarea in alta lume a artistei Dany Madlen Zarnescu, Uniunea Artistilor Plastici, Filiala Bacau, a adus la Galeria Frunzetti o expozitie cu cele mai reprezentative creatii ale regretatei pictorite, cât si sculpturi ale sotului ei, Gheorghe Zarnescu.

Interesul de care s-a bucurat inedita expozitie s-a vazut si in numarul mare de participanti la vernisaj, artisti plastici, scriitori, muzicieni, actori, critici, ziaristi. “Dany a plecat, insa ea este mereu impreuna cu noi. Nu este o comemorare, este o sarbatoare a frumosului, a prieteniei, a tamaduirii prin iubire”, a spus in deschidere Dionis Puscuta, presedinte al UAP. Tensiunea si emotiile unui asemenea eveniment au fost amplificate si de debutul actorului si directorului Centrului de Cultura si Arta “George Apostu” in “rolul” de critic, in dubla ipostaza, literar si plastic.

A impresionat prin sinceritate, prin introspectia de mare rafinament in arta celor doi artisti.“Avem aici doua lumi, doua lumi artistice care se intâlnesc, cea a lui Madlen, dominata de negru, de stralucirea acestei culori, si cea lui George, care sacralizeaza obiectele de lânga noi. Cele doua lumi rezoneaza atât in arta cât si in viata, suntem aici pe doua tarâmuri, unul celest si altul pamântesc”, sunt doar câteva din ideile expuse de criticul Geo Popa, la vernisaj.

PUBLICITATE

Spuneam ca si-a facut intrarea si in lumea criticilor literari, prezentând cartea “Gradinile manastirii”, autori Doina Cernica si Dany-Madlen Zarnescu, aparuta la editura MUSATINII, Suceava. Despre carte a vorbit si criticul Constantin Calin, bucovinean ca si autoarele cartii, care este, in esenta, o suita de articole de mare sensibilitate artistica, publicate de-a lungul timpului in Revista “Crai Nou”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ