Gabriela Istoc


Luna decembrie este probabil, cea mai iubită lună din an: lumini’e, miros de brad, colinde, dar mai ales CADOURI! Seria concertelor organizate de Filarmonica „Mihai Jora’’ anul acesta, se încheie nu cu unul, ci cu două evenimente de Crăciun, dăruite publicului deja obişnuit cu un program artistic memorabil şi invitaţi surpriză. Cele două concerte vor avea loc miercuri, 18 decembrie şi joi, 19 decembrie, ambele de la ora 18.30.. A devenit deja o tradiţie ca printre numerele vocale să-şi facă loc artişti coregrafi de la mic la mare, instruiţi de maestra prof. Simona Baicu. Balerinii ne vor încânta pe superba muzica a lui Ceaikovski, Lehar sau Haciaturian. Corala „Ateneu” va completa momentele artistice dând strălucire prin glasurile atent lucrate de prof. Gheorghe Gozar.

Invitaţii vocali ai acestor seri sunt soprana Anda Pop, mezzosoprana Sidonia Nica şi baritonul Valentin Vasiliu, nume consacrate ale scenelor din România dar şi din străinătate. În prima parte a concertului îi vom asculta interpretând cele mai frumoase arii şi duete din repertoriul operelor compuse de Mozart, Puccini, Verdi sau Catalani, urmând ca partea a doua să fie predominată de colinde sau lucrări ale lui Strauss pe care publicul nostru le cunoaşte deja şi le aplaudă tumultos, dacă nu cumva le şi fredonează în timpul execuţiei lor.

Ce dirijor mai potrivit putea fi invitat pentru un asemenea program artistic, unde liricul şi emoţia sunt la ele acasă, decât maestrul (deja cunoscut publicului nostru) de origine spaniolă Juan Cantarell?! L-aţi putut vedea dirijând fie operele „Don Pasquale’’ (în noiembrie 2018), „Nunta lui Figaro’’ ( în luna aprilie a acestui an) sau concertele de Crăciun din ultimii doi ani, concerte organizate de Filarmonica „Mihail Jora”.

Carmen Movileanu, una din vocile „Teleenciclopediei’’, va fi una din vocile prezente pe scena Ateneului, în calitate de prezentator. Ea va face dialog cu un alt invitat prezentator, îndrăgitul actor Ştefan Hagima.

În completarea evenimentelor ce vor avea loc pe scenă, în zilele concertelor, vor putea fi cumpărate în holul Ateneului, ornamente şi produse decorative lucrate manual de instrumentiştii orchestrei băcăuane. Fondurile colectate vor fi folosite în scopuri caritabile.
Biletele sunt încă disponibile şi se găsesc la casa de bilete a sălii Ateneu, având preţul de 42,40 lei sau 21,20 lei (pentru elevi, studenţi sau pensionari).
Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de spiritul Crăciunului!

Gabriela Iştoc, soprană, PR al Filarmonicii “Mihail Jora”PUBLICITATE