Dr. Vasile Palade, managerul Clinicii Palade Bacau, crede ca la mijloc e vorba de o lipsa de comunicare / foto: Roxana Neagu

Ministerul Sanatatii a remis presei un raport de control privind infectiile nosocomiale (intraspitalicesti), in urma caruia s-a anuntat ca trei spitale din tara au fost inchise. Dintre acestea, doua ar fi din Bacau, respectiv clinicile private: SC Eldimed Materna SRL si SC Clinica Palade SRL.

Controalele despre care se vorbeste ar fi fost facute in lunile ianuarie – martie ale acestui an, potrivit aceluiasi raport al Ministerului Sanatatii, citat de Mediafax. Situatia pe teren este insa cu totul alta. Cele doua clinici din Bacau functioneaza in continuare, au autorizatie sanitara si nicidecum nu au probleme cu infectiile de interior.

Dr. Vasile Palade, managerul Clinicii Palade, a declarat revoltat ca toate declaratiile sunt false si chiar nu intelege de ce se vorbeste de inchiderea unei unitati private, care functioneaza in Bacau din 2005 si care a fost construita, cu circuite moderne, in baza avizelor Directiei de Sanatate Publica si, implicit, ale Ministerului Sanatatii.

PUBLICITATE

„Eu sper si mi-ar placea sa cred ca a fost doar o lipsa de comunicare intre institutii si ca ministrul Sanatatii nu a fost corect informat. De unde infectii nosocomiale? Aici pacientul se autoselecteaza inca de când pleaca de acasa. O alta triere este la internare. In clinica noastra operatiile sunt de complexitate medie, cu risc mic, cu evolutie scurta, sunt interventii chirurgicale care nu au teren septic, iar perioada de spitalizare este de 2-3 zile. De unde microbi?”, a spus dr. Vasile Palade. Acesta mai arata ca o clinica privata de anvergura celei pe care o administreaza nu are cum sa fie in lista unitatilor spitalicesti cu probleme.

„Adevaratele deficiente in Sanatate, in ceea ce priveste infectiile nosocomiale si circuitele, sunt in unitatile de stat, pavilionare, in cele care au cladiri inadecvate pentru o activitate medicala decenta. Ca sa nu mai vorbim de numarul mare de pacienti, care nu se compara cu cel dintr-o clinica privata. In urma controlului, pentru ca da, a fost un control, asa cum a mai fost si in alti ani si cum vor mai fi, s-au semnalat anumite deficiente, dar minore, pe care le-am remediat imediat. Nu poti acum sa spui ca o clinica e inchisa si spui ca are probleme cu infectiile intraspitalicesti!”

Aceleasi nemultumiri au venit si din partea Clinicii Materna (SC Elimed Materna SRL Bacau), reprezentata de dr. Silviu Dinu, care ne-a remis urmatorul comunicat de presa: „Clinica Materna a avut si are si in acest moment Autorizatie Sanitara de functionare, toate neconformitatile la controalele curente au fost asumate in cadrul programelor de conformare (in general legate de nerespectarea circuitelor si a structurii spatial functionale a compartimentelor, fara nicio legatura cu infectiile nosocomiale; la clinica noastra nu s-a documentat si nu s-a inregistrat niciun caz de infectii nosocomiale in intreaga noastra activitate).

Singura modificare, relativ recenta, in activitatea clinicii a fost renuntarea temporara la activitatea de mare chirurgie, spitalizare continua, din motive personale (in esenta, programul prea incarcat al clinicii), continuând in activitate de ambulator si mica chirurgie, spitalizare de zi. Clinica se mândreste cu rezultatele activitatii sale si adresabilitatea ramâne principalul criteriu de apreciere a activitatii noastre. Asteptam confirmarea celor spuse de noi si de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Bacau.”

Cum se apara DSP?

Ce spune si Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau, reprezentatul in teritoriu al Ministerului Sanatatii (MS), in tot acest scandal? Ca in urma programului de control stabilit de MS, Inspectia Sanitara de Stat a efectuat (acum doua luni), expertize tehnico-sanitare conform Ordinului MS 914/2006, pentru aprobarea normelor privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spital in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare, constatându-se o serie de neconformitati, ceea ce a impus anularea autorizatiilor sanitare de functionare, dupa cum se arata in adresa 7976/27.04.2016 emisa catre cotidianul Desteptarea, la solicitarea noastra.

„In urma solicitarii de reautorizare depuse de catre administratorii celor doua unitati medicale si a controalelor efectuate de personalul din cadrul DSP, cele doua unitati au fost reautorizate dupa cum urmeaza: SC Elimed Materna SRL Bacau a renuntat la spitalizarea de tip continuu, ramânând doar cu activitatea de ambulator si spitalizare de zi, iar SC Clinica Palade SRL Bacau si-a asumat un program de conformare de remediere a deficientelor cu termen pâna la data de 02.05.2016, conform Ordinului MS 1030 / 2009. Toate aceste aspecte au fost analizate de catre medicul epidemiolog din cadrul DSP Bacau care a stabilit elementele de reautorizare”, se mai spune in acea adresa. De ce ministrul Sanatatii nu cunoaste si situatia reala? De când un termen de conformare este totuna cu inchiderea unei unitati sanitare?

Tot in urma acestor controale au mai fost date, la nivel national, si 578 de amenzi in valoare de 518.500 lei. In acelasi raport se mai arata ca in 74 de spitale din România nu se respecta etapele sterilizarii, iar gestionarea deseurilor rezultate in urma tratamentelor a fost necorespunzatoare in cazul a 215 unitati inspectate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

37 COMENTARII

 1. Au niste preturi la palade de iti sta mintea in loc. Ma intreb pt ce.
  Ps. Microbi sunt peste tot, iar matale domn doctor palade ar trebui sa stiii asta…

  • Daca vrei un Mercedes ,trabuie sa platesti 50 000 E,daca vrei Logan platesti 7000 E,tot acolo ajungi probabil. Nimeni nu te obliga sa mergi acolo.Daca vrei ceva de calitate ,trabuie sa platesti.Stiu foarte bine ceea ce spun.
   P.S.Poate inveti sa scrii corect si pe urma poti posta orice iti mai trece prin cap.

   • Bai deșteptule…In loc sa beneficiem cu toți de servici de calitate in tara asta,pentru ca cotizam obligat la CNAS,tu vii cu cu dume de-al de te da bani afara din casa si nu mai ții cont de cei care nu isi pot permite sa meargă la privat.Pe Palade il stiu si eu un berbec de om.Nu tine la om cat tine la banii.Ce facem cu oamenii de rând care au muncit toată viata si au cotizat ani de zile la stat si acu la batranete,au nevoie de servici medicale gratuite.Ca asa e normal,intr-o tara democrata.

 2. Este socant modul in care 2 medici reputati mint sfruntat, afirmand ca nu cunosc absolut nimic, ca si cand comunicatul Ministerului ar fi o eroare, pe cand in realitate clinicile au fost reautorizate dupa anularea autorizatiilor initiale. Onest si profesionist era sa spuna adevarul, dovedeau onorabilitate si credibilitatea, dar la noi e o mare problema sa recunostino greseala si sa fii sincer in general, indiferent ca esti politician, medic sau interlop…

 3. sunt curioasa la spitalul jud. s-au efectuat astfel de controale? cele doua clinici nu se compara cu mizeria de spital de unde lumea se externeaza mai rau decat s-a internat; eu cred ca nu mai avem simtul realitatii!

 4. ADEVARAT! NE-AM PIERDUT SIMTUL REALITATII!

  Haideti sa privim cu discernamant: in orice unitate spitaliceasca, de stat sau privata, subzista un mediu patogen, care, gestionat necontrolat genereaza infectiile intraspitalicesti (nosocomiale).
  Cauzele sunt multiple, pornind de la afectiunile si atitudinea pacientilor, apartinatorilor, nerespectarea circuitelor functionale, dezinsectiile si dezinfectiile deficitare, calitatea necorespunzatoare a materialelor sanitare ( ace, seringi, perfuzoare etc), substantelor dezinfectante ( vezi concentratia slaba a unor subst. dezinfectante, foarte posibil infestate din fabricatie, caz mediatizat de actualitate, produse, achizitionate prin procedura extrem de complicata a licitatiilor “castigate” de firme dubioase interne si externe, verigi a industriei corporatiste in domeniu, insotite de avize si autorizatii care nu pot fi verificate din lipsa de laboratoare de specialitate!), la care se adauga nr. insuficient de epidemiologi, educatia sanitara deficitara a populatiei, lipsa de atitudine corespunzatoare a organelor de control abilitate, incoerenta cadrului legislativ in materie, haosul intre institutii, reducerea nr. de paturi din spitale, insuficiente ca nr.( vezi “vrem spitale, nu catedrale!”), conflictul perpetuu intre public si privat, toate acestea intretinute pe un fond creat special sa bulverseze, destabilizeze, in loc sa se gaseasca metode si solutii optime pt intrarea in NORMALITATE!

  Primul PAS: identificarea MICROBILOR, atat la propriu cat si la figurat!, adicatelea: sa nu ne mai dam dupa cires si sa ne prefacem ca nu vedem! Iar ca sa vedem si mai bine, nu-i nevoie sa mergem la oftalmolog. Trebuie doar sa ne DEZMETICIM si sa privim limpede REALITATEA!

  Si nu-i asa, spitalele sunt pline, penitenciarele, asemenea, in cluburi, luam foc, iar bisericile…mai mult goale decat pline cu credinciosi…ne-am pierdut cararea, bunul simt si simtul realitatii, transformandu-ne in niste mutanti imuni la normalitate, firesc, imuni la frumos, imuni la adevar!

 5. Daca “Materna” se compara cu SJ sau cu maternitatea inseamna ca am inebunit. Am prieteni veniti din occident, dupa zeci de ani, care au fost pacienti la Materna si mi-au recomandat-o cu caldura. Initial am fost reticent, dar sotia a nascut acolo. Va spun ca am refuzat orice control sau serviciu medical in Maternitatea de stat, dupa ce am fost la Materna. Costa…..dar a meritat fiecare banut! De la relationare umana pana la servicii medicale….totul este cu 2-3 clase peste sistemul de stat! Pai se poate compara cloaca aia de maternitate cu Materna? Au inebunit astia sau nu a venit spaga…….ca Dinu e cam zgarcit!

 6. in clinica Palade chiar se respecta igiena! chiar Omul acela un reputat chirurg a facut ceva foarte frumos, curat, steril si aproape de standarde occidentale! chiar cand cineva face ceva deosebit si bun , trebuie sa vina niste nemernici si sa strice tot?Eu am fost asistent la Dr Palade si acum lucrez de 8 ani in Germania, va spun sincer ca e o mare mizerie si nedreptate ce se face acelui Om si la ceea ce a facut dansul ptr a putea fi la standarde pe care Spitalul Judetean nici nu le viseaza! Nu denigrati! nu distrugeti ce este bun! iar cu pacientii se autoselecteaza . nu inseamna ca se adreseaza numai pentru elite ci a dorit sa precizeze ca cine isi poate permite acolo o internare stie si ce este acela un sapun si un robinet cu apa!Iar pentru celelalte comentarii cu preturile…duceti-va in Spital si veti constata ca ajungeti mai scump si va externati si cu ceva “carcalaci” luati din haznaua aia !
  Respect Dlui Dr.Palade si intreg colectivului care mentin standardele acelea ridicate!!!

 7. E usor de ponegrit si de aruncat cu pietre in noi. Eu lucrez in aceasta Clinica. Atat eu cat si o parte din familia mea inclusiv fetita,am fost pacientii acestei Clinici.Cu siguranta nu-mi aduceam fetita la operat,daca erau infectii nosocomiale sau alte nereguli. Va asteptam sa va convingeti singuri!!

 8. De ce trebuie sa minti si sa spui ca declaratiile sunt false, cand exista un ordin de suspendare a autorizatiei?
  Asa arati cat esti de “onest” si “dedicat profesiei”?
  Cred ca nu! Ba nu! Sunt sigur ca nu!
  Ca au fost gasite deficiente, ca au fost asumate si urmeaza sa fie corectate ii era greu sa recunoasca “celebrului” chirurg? Probabil ca da.
  Ca a muncit o viata, nu neaga nimeni. Ca este mai bine la el la clinica decat la SJ, iar nu neaga nimeni. Dar de aici pana sa te lauzi cu “standarde europene” cand tu nu respecti nici standardul romanesc de incendii si nici pe cel pentru clinici, e cale lunga.
  Asa incat, stimate doctor, reinvata sa fii modest, pentru ca de cand ti-a crescut averea si ai devenit a-toate-stiutor, ai cam uitat.

 9. Va recomand sa vizitati intai Spitalul Municipal Onesti si dupa aia Clinica Palade.E diferenta de la cer la pamant.Clinica e net superioara spitalului.In 2008 era o igiena cand m-am operat de dormeai pe jos si nu te murdareai.Am platit 800 pt o spitalizare de 7 zile si o operatie de apendicita.Daca voi vreti sa spuneti ca spitalul e superior clinicii inseamna ca voi chiar ne luati de prosti si mintiti cu nerusinare.

  • Voi care? Daca te referi la ce am spus, inseamna ca nu ai citit cu atentie. Este evident ca este mai bine decat in orice spital, dar asta tot nu inseamna ca poti sa minti de frica sa nu iti pierzi pacientii.
   Din pacate a fi cinstit si onest este o calitate care a cam disparut din tara asta.

 10. Am constatat cu mahnire ca datorita lipsei de comunicare si a unor informatii transmise incorect si prea putin documentate, s-au atribuit Clinicii Palade acuzatii false. Nu poate fi vorba de infectii nosocomiale intr-un spital relativ nou cu circuite moderne, protocoale de ingrijire si respectare a normelor de igiena bine puse la punct precum si aparatura de ultima generatie. Autorizatia de functionare a fost redata cu conditia remedierii unor aspecte ce tin de noile norme de acreditare a spitalelor si nicidecum datorita unor probleme ce tin de igiena si infectii intraspitalicesti.
  Sustin Clinica Palade nu datorita faptului ca lucrez aici de 9 ani de zile si ca sunt atasata emotional de acest loc ci pentru ca o consider una dintre institutiile private de elita din Moldova si nu numai. Este de laudat faptul ca in Bacau exista asemenea institutii private care sa ofere alternativa unor servicii medicale de buna calitate si este pacat sa fie discreditate pe nedrept !

  • Daca nu spuneati ca lucrati acolo acolo, mai ca ar fi avut mai multa credibilitate ce ati spus.
   Normele alea de care vorbesti trebuiau implementate inainte sa vina cineva sa constate ca nu sunt respectate, adica nu pe principiul ca “las’ ca merge” sau “rezolvam noi cu vreo spaga”. Asta asa, apropo de constiinta lucrului bine facut, stimata doamna doctor!

 11. Pentru a elimina orice dubiu privind onestitatea si buna credinta a unora dintre cei vizati de acest articol, pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii exista comunicatul de presa privind Lansarea Planului Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale si anexa “Informare control 1” in care se specifica foarte clar pentru ce s-au luat deciziile de inchidere:

  “Au fost date 3 decizii de închidere a unor unităţilor sanitare din următoarele unități
  sanitare controlate:
  – Centrul medical “Prain” pentru redarea auzului și înfățișarii normale București
  nerespectarea circuitelor funcţionale şi a structurii spaţial funcţionale a
  compartimentelor şi serviciilor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi
  cu structura aprobată pentru unitatea sanitară,
  – S.C. Eldimed Materna S.R.L. Bacău nerespectarea circuitelor funcţionale şi a structurii
  spaţial funcţionale a compartimentelor şi serviciilor, în conformitate cu
  reglementările legale în vigoare şi cu structura aprobată pentru unitatea sanitară
  – S.C. Clinica Palade S.R.L. Bacău nerespectarea circuitelor funcţionale şi a structurii
  spaţial funcţionale a compartimentelor şi serviciilor, în conformitate cu
  reglementările legale în vigoare şi cu structura aprobată pentru unitatea sanitară”.

  Deci unde sunt “declaratiile false” si “circuitele moderne”, Dottore?

 12. Vorbiti prostii cand va referiti la preturi nu la calitatea actului medical care la clinica Palade este foarte bun .Eu mi-am operat sotia acolo si mi se pare ca am platit mai putin decat spagile si atentiile care trebuie sa le dai tuturor celor de la S.J .

 13. Deci așa ceva nu se poate. Tatăl meu s-a operat acolo de o infecție si acum datorită dl doctor Palade e bine. Eu la fel. Am avut o unghie cu care m-am dus în spitalul de stat au spus că trebuie operat. Dar acum sunt bine fără operație numai datorită acestui om minunat. Mama chiar acum 3-4 săptămâni a avut o problema de piele si acolo s-au făcut bine. Respect acestui om si personalului său. Nu este nimic de comentat

 14. Respect Domnule Doctor Palade! Imi pare rau ca sistemul nostru ponegreste un nume si un renume ca al dvs! Aveti cea mai curata clinica din cate am fost pana acum, iar tratamentul pe care l-am primit a fost net superior fata de spital! Sa fiti puternic! Tot raul spre bine!

 15. revin cu o lamurire pe care vad ca nici doamna doctor Donciu nu a punctat-o, referirea la “circuitele functionale din clinica” la care se face caz, sa traducem pentru neinitiati, rau voitori sau alte specii superioare! deci: circuit functional intr-o clinica sau spital inseamna de exemplu ca: pacientul iese din sala de operatie , este transportat in ATI iar apoi cu liftul catre sectie unde mai sta inca 3 zile de exemplu, dar cu acest lift nu se poate transporta si masa sau cadavrele celor decedati! sau alt exemplu:bucataria unde se prepara masa pacientilor nu poate fi construita langa toaleta sau sala de pansamente! si exemplele ar putea continua….deci daca au fost constatate nereguli , acestea tin clar de pozitionarea din constructie sau proiect ( ceea ce si aici este cazul, dar acest lucru se poate remedia foarte usor) si NICIDECUM DE INFECTII INTRASPITALICESTI!!!!! V arog oameni buni sa nu dati dovada de superficialitate si rea vointa fiindca veti cadea in ridicol manipulati fiind in necunostiinta de cauza, de catre presa sau rau intentionati! Repet, eu am lucrat acolo si este un standard foarte ridicat, o curatenie impecabila, o sterilitate perfecta iar cei ce se adreseaza Doctorului Palade cu “dottore” sau alte ” intonatii” au se vede clar in spate o experienta neplacuta cu alti medici in alte spitale, de aceea va rog duceti-va acolo sa va convingeti personal de conditiile perfecte de operatie si tratament si apoi aruncati cu noroi , iar acelui dom,n care a acuzat pe Dr.Palade ca nu are curajul de a recunoaste, va pot spune si declara deschis si cu mana pe inima ca acest OM si Chirurg de elita tocmai datorita exigentei sale cu sine insusi si cu corectitudinea si perfectionismul care i-l caracterizeaza, a ajuns sa ofere astfel de servicii medicale superioare intr-o locatie perfect curata, igienizata si sterila! Repet! am lucrat pentru acest chirurg, cu acest chirurg si multumesc pentru aceasta onoare! Comparabil perfect cu Germania unde profesez acum! Ca un ultim aspect: pentru postacii cei rai si neinformati: daca vizitezi un pacient pe sectie in clinica palade, trebuie sa respecti echiparea cu halat de vizitator, sosoni peste incaltamintea stradala …acestea fiind numai un mic exemplu de masuri de prevenire a transmiterii bolilor si infectiilor, nemaicontinuind cu celelalte multe si complexe proceduri! Nu aruncati vorbe nefondate si neverificate la adresa putinor Mari Oameni pe care i-i mai are Bacaul! Respectati ce au facut de calitate unii dintre noi ( expl. Dr Palade) ! Nu generalizati experiente neplacute trecute! Inca odata RESPECT DOCTORULUI PALADE SI INTREG COLECTIVULUI DE ACOLO!!!

 16. Pentru ca este evident cine sunt “postacii” descrisi de dl. Diaconu, respectiv cei ce nu inteleg nimic, inclusiv dumnealui, care readuce subiectul pe tapet in loc sa il lase ingropat, ridicand in slavi persoana si clinica care s-au facut de bafta si nici nu au “dres busuiocul” pe principiul ca toata lumea este rau intentionata, iata care sunt de fapt precizarile care trebuiesc punctate:
  1. Conform Anexa “Informare control 1” la comunicatul de presa privind Lansarea Planului Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale, s-a dispus inchiderea clinicii pentru “nerespectarea circuitelor funcţionale şi a structurii spaţial funcţionale a compartimentelor şi serviciilor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu structura aprobată pentru unitatea sanitară”.
  Explicatie pentru cei ce nu stiu despre ce este vorba:
  – neconformitatile fata de “structura aprobată pentru unitatea sanitară” inseamna faptul ca s-au facut modificari functionale fata de avizul dat initial, modificari neconforme cu standardele in vigoare, modificari efectuate dupa bunul plac al proprietarului care “se pricepe el cum trebuie sa fie” si sustinute de oamenii cu care se inconjoara, oameni care nu il contrazic si ii spun intotdeauna ceea ce vrea sa auda.
  – “nerespectarea circuitelor funcţionale şi a structurii spaţial funcţionale a compartimentelor şi serviciilor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare” inseamna faptul ca nu se respecta circuitele functionale in baza carora se elibereaza autorizatia de functionare a unei clinici, poveste care nu are nici o legatura cu curatenia ci cu un set de norme specifice care trebuie respectate neconditionat. Adica, mai clar, nu exista decat alb sau negru, griuri ca parca respecta dar nu prea nu sunt acceptate.
  2. Nu cred ca a pus nimeni la indoiala profesionalismul chirurgului, ci doar modalitatea neinspirata de a se expune intr-o situatie belicoasa si nestiinta de a o gestiona corespunzator, provenita cel mai probabil din aceiasi atitudine de “stiu tot si ma pricep la orice, sunt cel mai destept”. Din pacate nu este asa, motiv pentru care ii acord o consultatie gratuita, poate intelege cine trebuie ceva din ea. Asta urmeaza, in postul urmator.

 17. Consultatie gratuita pentru cei ce se pricep la orice.
  1. In relatia cu presa, in momentul in care te contacteaza telefonic, decat sa sari in sus, sa te flambezi si sa minti ca ministrul e prost informat si ca sunt minciuni si ca in gradina vecina florile sunt mai urate, procedezi in felul urmator:
  – Comunici celui care te-a contactat, vorbind pe un ton linistit si civilizat (chiar daca iti crapa o vena in cap de nervi), faptul ca te vei informa asupra problemei si vei inainta o pozitie oficiala a clinicii, in scris, care sa fie publicata in presa.
  – Cauti sa intelegi exact care este problema semnalata, implicatiile si riscurile pe care le poate avea asupra afacerii proprii si imaginii ei difuzarea unui material in presa si, mai ales, cum poti specula acel material si implicatiile lui in favoarea ta, facandu-ti astfel reclama pozitiva, in mod gratuit, dintr-o stire negativa. Acest lucru nu il poti face singur, pentru ca habar nu ai cum, fiind chirurg.
  – Formulezi un punct de vedere oficial, clar, concis, cinstit si onest, prezentand cu exactitate situatia de fapt, cerandu-ti scuze de la potentialii pacienti pentru neplacerile create si asigurandu-i de faptul ca depui toate eforturile pentru remedierea in cel mai scurt timp a problemelor semnalate. Adica, cu alte cuvinte, imbraci problema intr-o haina frumoasa, astfel incat sa nu imi pierd eu increderea in tine si sa vad doar partea urata a problemei. Mai mult, imi arati ca ma respecti pe mine, pacientul tau, care sunt dispus sa platesc pentru niste servicii pe care le consider de calitate, servicii care nu tin doar de cum tii bisturiul in mana, ci de intreg ansamblul, in conformitate cu niste norme pe care imi garantezi ca exista. Asta din nou nu o poti face singur si nici cu oameni care nu te contrazic niciodata, pentru ca, din nou, intelege ca nu te pricepi, fiind chirurg.
  – Te mobilizezi cu toate fortele sa remediezi problemele semnalate, apeland la profesionisti calificati, nu facand treaba singur sau cu specialisti de doi lei care iti spun doar ce vrei tu sa auzi, pentru ca te pricepi tu la orice.
  “Postaci” bine-intentionati sau rau-voitori vor exista intotdeauna, orice ai face. Totul este sa stii cum sa gestionezi problema in favoarea ta, astfel incat sa nu le dai prea multe subiecte de comentat, si nici intr-un caz mintind, mai ales cand exista documente oficiale care pot demonstra ca esti prins pe picior gresit. Asta pentru a nu ma jigni pe mine, pacientul tau, care vreau sa cred ca doar tu imi poti rezolva problema si nimeni altcineva, indiferent de cati bani iti dau.
  Cam asa se rezolva o asemenea problema cand apare. Asa cum nu ii aduc chirurgului masina sa mi-o repare, exista oameni specializati care se ocupa de asa ceva, nu chirurgi foarte buni in sala de operatie care stiu de toate.
  2. Avantajul de a fi si proprietar al afacerii si prima mana care opereaza nu te face si un bun manager, pentru ca nu ai nici timp si nici pregatirea necesara. Angajeaza un bun manager, cu viziune, care sa fie la curent cu toate problemele specifice si caruia sa stii exact ce sa ii ceri pentru functionarea perfecta a partii pe care o cunosti, respectiv chirurgia. Bugetul tot tu il gestionezi, fiind proprietarul afacerii, dar nu mai ajungi in situatia in care se modifica legislatia si trebuie sa implementezi niste standarde de care nici nu ai auzit sau nu le intelegi si nici nu mai trebuie sa minti si sa arati cu degetul in curtea vecinului ca la el este mai rau decat la tine. Asa vei fi degrevat de o gramada de probleme si vei putea sa iti faci meseria de chirurg mult mai linistit, facandu-mi si mie, pacientului tau, mult mai bine.
  Astea sunt problemele reale. Nimeni nu este destept. Exista si oameni calificati, care sa poata rezolva probleme intr-un mod elegant si profesionist. Cunosc si eu suficient de multi oameni cu experienta. Dar nici unul nu ar veni sa se angajeze la cineva care “stie tot” si se inconjoara doar de oameni care sa spuna doar cum vrea seful si sa nu il contrazica. Nu chiar orice poti cumpara cu bani pe lumea asta. Nici lucruri, si cu atat mai putin oameni. Inca…
  Si inca odata, repet: NU A PUS NIMENI LA INDOIALA CAPACITATEA PROFESIONALA A CHIRURGULUI !!!
  Daca a inteles cineva ceva din cine trebuia sa inteleaga, bine. Daca nu, sa stam toti in continuare si sa ne cladim statui pentru ca avem o basca de bani si ne pricepem si la medicina, si la constructii, si la fotbal, si la femei, si la orice pe lumea asta. Pentru ce ne trebuie specialisti? Da-i in ma-sa! Stim noi TOT!

 18. Si inca o precizare cu referire la Infectiile Nosocomiale care au generat minciuni si dispret la cei controlati, precizare care poate inchide gura postacilor adulatori care dezinformeaza aici la ordin sau din proprie initiativa:

  In comunicatul Ministerului Sanatatii privind Lansarea Planului Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale se precizeaza faptul ca, citez:
  “În vederea fundamentării Planului Strategic, Ministerul Sănătăţii a derulat următoarele activităţi:
  1. Evaluarea activităților specifice si a structurii de personal din 112 spitale la nivel national, selectate pe baza tipului de activități medicale desfășurate, corelate cu riscul de apariție a infectiilor nosocomiale si de emergenta a rezistenței bacteriilor la antimicrobiene (spitale județene de urgenta, institute clinice, spitale de boli infecțioase, maternități).
  2. Realizarea de controale încrucişate la nivel national.”
  Mai mult, primul punct al actiunii tematice de control a fost “VERIFICAREA RESPECTĂRII CONDIŢIILOR DE FUNCŢIONARE CONFORM ORDINULUI MS NR. 914/2006 PENTRU APROBAREA NORMELOR PRIVIND CONDIŢIILE PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNDEPLINEASCĂ UN SPITAL ÎN VEDEREA OBŢINERII AUTORIZAŢIEI SANITARE DE FUNCŢIONARE”.

  Asta ca sa fie clara legatura intre Infectiile Nosocomiale, controlul efectuat si masura stabilita in urma controlului, spre deosebire de dezinformarea si minciuna din declaratiile celui implicat!

  Punerea in aplicare a Planului Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale se face prin compartimentele judetene de control, Planul Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale 2016 – 2018 incluzand un ansamblu de măsuri care vizează PREVENȚIA, REDUCEREA INCIDENȚEI, MONITORIZAREA ŞI CREŞTEREA CAPACITĂŢII DE DIAGNOSTIC A INFECŢIILOR NOSOCOMIALE.
  Prin urmare, PREVENTIA se realizeaza inclusiv prin asigurarea fluxurilor conform normelor, nu prin aratat cu degetul la altii care stau mai rau, in conditiile in care, facand lucrurile anapoda, exista pericolul aparitiei acestui tip de infectie, indiferent de cat de curat pare a fi la prima vedere!
  Respecta toate normele la tine in curte si apoi arata cu degetul la altii. Pentru ca nu o faci doar pentru banii cu care te imbogatesti, ci din respect pentru sanatatea mea, pacientul tau, care vin la tine tocmai pentru ca imi imaginez ca imi oferi garantia unor servicii de calitate de banii pe care tii dau! Iar asta nu are nici o treaba cu vreo invidie fata de averea ta sau cu preturile pe care le practici, ci are legatura cu RESPECTUL RECIPROC.

  Prin urmare, FELICITARI ECHIPEI DE CONTROL care, gasind in timpul controlului efectuat alte deficiente conexe tematicii controlului, prevazute in planul tematic de control, au actionat cu respunsabilitate in loc sa cedeze si sa inchida ochii pentru cine stie ce favoruri! Bine ca mai exista asemenea oameni care isi exercita atributiile cu responsabilitate.

  Din acest motiv nu au ce cauta intr-o dezbatere de genul acesta postarile adulante ale angajatilor, mai ales cand vin pe un fond de ascuns gunoiul sub pres, pentru ca nu fac decat sa scoata la iveala intentia de dezinformare, de miciuna si dispretul fata de pacient. Singura modalitate de comunicare este comunicatul oficial al institutiei vizate, scris de un profesionist!

  Tot ce am scris se poate gasi si citi pe site-ul Ministerului Sanatatii, la adresa:
  http://www.ms.gov.ro/?pag=62&id=16015&pg=1
  Asta pentru cei ce vor sa inteleaga ceva si au aceasta capacitate, nu pentru cei care comenteaza ca oile doar pentru ca “se pricep” la orice la fel ca si conducatorul lor, pentru ca sunt pusi sa o faca sau pentru ca sunt lasati sa vorbeasca in prostie, desi nu inteleg nimic si fac mai mult rau. Recte, angajatii clinicii.

  Macar in al doisprezecelea ceas, un om inteligent intelege unde si de ce a gresit, invata din greseala si isi cere scuze. Toti ceilalti vor cauta sa se razbune si vor purta pe veci ranchiuna celui care i-a aratat ca greseste si vor persista in a fi “cei mai destepti si priceputi la toate”.
  Ceea ce, din pacate, nu ar fi nici prima si nici ultima data…

  Pace voua!

 19. Ma simt obligat sa revin asupra temei discutate, de aceasta data pentru anonima ” CEA CARE TE CONTRAZICE”.
  Voi incepe prin a asterne in fata cititorilor “extrase” din textul Doamnei , deci:
  1.”ridicand in slavi persoana si clinica care s-au facut de bafta ”
  2.” nici nu au “dres busuiocul”
  3.”de a se expune intr-o situatie belicoasa si nestiinta de a o gestiona corespunzator, provenita cel mai probabil din aceiasi atitudine de “stiu tot si ma pricep la orice, sunt cel mai destept”. Din pacate nu este asa, motiv pentru care ii acord o consultatie gratuita, poate intelege cine trebuie ceva din ea. ”
  4. (chiar daca iti crapa o vena in cap de nervi),
  5. Nu chiar orice poti cumpara cu bani pe lumea asta.
  6. sa ne cladim statui pentru ca avem o basca de bani si ne pricepem si la medicina, si la constructii, si la fotbal, si la femei, si la orice pe lumea asta. Pentru ce ne trebuie specialisti? Da-i in ma-sa! Stim noi TOT!

  Nu seamana a “Vaslui”? nu seamana a generatia BAC cu nota 5? nu seamana exprimarea Doamnei sau Domnisoarei ( om de presa de altfel?!) cu ETNO TV sau defuncta OTV?
  Pentru cine sau pentru ce “Presa” lucrati….ma intreb doar retoric, fiindu-mi de fapt mila de redactorul dumneavoastra sef, care cu siguranta v-a acceptat in redactie datorita unei interventii!

  Sa excludem, crapatul venei de nervi si Da-i in ma-sa si sa trecem punctual la demonstratii pe text, adevar si informare corecta !

  1. neconformitatile fata de “structura aprobată pentru unitatea sanitară” inseamna faptul ca s-au facut modificari functionale fata de avizul dat initial, modificari neconforme cu standardele in vigoare, modificari efectuate dupa bunul plac al proprietarului care “se pricepe el cum trebuie sa fie” si sustinute de oamenii cu care se inconjoara, oameni care nu il contrazic si ii spun intotdeauna ceea ce vrea sa auda.———– Va rog deschis in fata cititorilor sa exemplificati ce modificari functionale s-au facut! si sa exemplificati cu nume ( macar unul singur) pe cei sau cea sau cel care ” i-i spun intotdeauna ceea ce vrea sa auda” Doctorului Palade!
  Eu diaconu Bogdan ( nu sunt anonim ca Dumneavoastra) cel care am lucrat cu acest medic am spus deseori lucruri cu titlu de idee sau schimbare pe care , surpriza pentru dumneavoastra chiar le-a luat in calcul si de care chiar a ascultat, asa fiind Sef de Clinica si Chirurg!!!! niciodata lasandu-mi impresia ca ” stie tot sau el mai bine”!!!…curios nu?
  2. Angajeaza un bun manager, cu viziune, care sa fie la curent cu toate problemele specifice si caruia sa stii exact ce sa ii ceri pentru functionarea perfecta ……inteleg ca sunteti atat de bine informata si corect si declarati ca aceasta Clinica nu are Manager, deci Doctorul Palade este si Manager si Contabil si Administrator si asistenta medicala si infirmiera!……credem “Presa”!
  3. fiind proprietarul afacerii, dar nu mai ajungi in situatia in care se modifica legislatia si trebuie sa implementezi niste standarde de care nici nu ai auzit sau nu le intelegi …..Deci , acest chirurg care conduce si gestioneaza o “afacere” medicala de aproximativ15 ani, este la curent cu absolut tot ce e nou in materie de legislatie si in materie de chirurgie ,”nu a auzit si nu a inteles ” nimic si totusi unitatea dansului este una de elita, acolo se opereaza cu succes pacienti, chiar asa cu un asemenea deficit de informatie dupa cum spuneti…..las la latitudinea cititorilor si pacientilor comentariile….
  4. Dar nici unul nu ar veni sa se angajeze la cineva care “stie tot” si se inconjoara doar de oameni care sa spuna doar cum vrea seful si sa nu il contrazica. Nu chiar orice poti cumpara cu bani pe lumea asta. Nici lucruri, si cu atat mai putin oameni……la prima parte a acestei ineptii m-am coborat in abject sa raspund, cea de-a doua parte chiar va rog amabil sa indicati cu nume macar o singura persoana “cumparata” de Dr.Palade, cat despre celelalte ” lucruri cumparate cu bani, aveti dreptate, chiar acest medic a achizitionat multa aparatura noua tocmai pentru a implementa noi tehnici si calitate inalta in Clinica sa!( stiti? chiar astea le-a cumparat cu bani si multi!!!)
  5. Daca nu, sa stam toti in continuare si sa ne cladim statui pentru ca avem o basca de bani si ne pricepem si la medicina, si la constructii, si la fotbal, si la femei, si la orice pe lumea asta. Pentru ce ne trebuie specialisti? Da-i in ma-sa! Stim noi TOT!
  ……Va rog sa-mi indicati locatia unde are Dr Palade statuie ( parcul Cancicov? Parcul Trandafirilor? Parcul catedralei poate) sa ma pot duce si eu cand revin in Romania si Bacau, chiar sa admir opera.
  ….Va mai rog de asemenea sa precizati punctual ce constructie a cladit, proiectat sau zidit Dr Palade, ce echipa de fotbal a antrenat si carei femei i-a facut operatie estetica sau reconstruit vreun organ ( cred ca la asta va refereati cand afirmati ca se pricepe si la femei)?????
  …..va rog tot respectuos sa precizati data cand l-ati auzit pe acest medic afirmand: ” Da-i in ma-sa, stiu eu tot”???? ( tot dupa spusele dumneavoastra)

  In incheiere, precizez ca am facut aceasta analiza pentru a demonta nedreptatea “crasa” care se face, dezinformarea oribila si manipularea cu ajutorul oamenilor de “Presa” la care este supus acest Om, acea Clinica si acei Oameni care muncesc acolo si ofera totul la superlativ.
  Repet, nu sunt un anonim, ma numesc nu ( cea care te contrazice) Diaconu Bogdan si am lucrat pentru acel medic si cu acel medic in urma cu 9 ani, deci departe de mine orice intentie de a fi partinitor, dar ADEVARUL, TREBUIE SPUS CLAR SI RASPICAT si nu disimulat sau distorsionat de (“mari oameni de presa) cu limbaj si documentare indoielnica.
  Sunt convins ca cititorii acestui comentariu au observat rigoarea, detalierea si transparenta , pe puncte exprimata tocmai pentru a scoate la lumina adevarul, nearuncand jurnalistic cu pareri si opinii frustrate!
  Cu deosebit respect dlui Dr Palade, Colectivului Clinicii si nu in ultimul rand Doamnei ” Cea care te contrazice)

  neanonimul Diaconu Bogdan

 20. Pentru ” cea care te contrazice”…Doamna…esti plina de ura, frustrare, minciuna, abureli, prea plina de sine, aroganta…..cel mai bun si util lucru care trebuie facut cu tine este: IGNOR!!!! si trecuta la rubrica UITARE!!! pacat ca manipulezi ordinar si ai aceasta putere prin presa gen “OTV” pe care o reprezinti cu cinste! Seful tau este multumit si te v-a invita la un suc la “Cateaua lesinata”
  Pace tie!

 21. Draga Domnule Diaconu,

  Refuz sa intru intr-o polemica cu dumneata, intrucat nu esti nici pe departe pregatit pentru asta, lucru absolut evident din postarile pe care le ai, dovada a nivelului cunostintelor acumulate si a capacitatii de a examina doua lucruri diferite.

  Din pacate, una si cu una fac doua: reciteste declaratiile doctorului din articol si intra apoi pe site-ul Ministerului Sanatatii, astfel incat sa vezi dezinformarea dintre ceea ce s-a declarat si consemnat in articol si ceea ce este scris in documentele oficiale de pe site. Atat si nimic mai mult si poti sa faci abstractie de orice am spus eu.
  Dar te rog din suflet sa faci asta dupa ce iti revine tensiunea la normal, pentru ca, daca vei sta asa in continuare, pe langa faptul ca nu esti nici pe departe lucid, exista pericolul sa faci Doamne fereste vreun AVC si sa nu mai poti ajunge la bustul doctorului din Parcul Cancicov, Parcul Trandafirilor, Parcul Catedralei sau in oricare alt parc.

  Sau, pentru a fi mai clar, poti sa judeci cu propriul tau creieras, atat cat poti, dar fara sa te duci cu capul inainte precum oaia in turma? Eu una sunt convins ca da. Inca iti mai acord acest credit.

  In rest, numai de bine!

  P.S. Nu prea stiu cum este cu media mea de 5 la bacalaureat, dar sa stii ca in limba romana “î-i spun” se scrie corect “îi spun”. La fel si in cazul lui “î-l caracterizeaza”, se scrie corect “îl caracterizeaza” si asa mai departe. Asa, ca fapt divers, pentru propria dumitale informare, acestea sunt forme ale pronumelui personal îmi, iţi, îi, îl si asa mai departe. Si, culmea, din cunostintele mele se invatau lucrurile astea chiar si la scoala de asistenti pe care sustii ca ai promovat-o, evident, cu alta nota decat 5.

 22. Si inca ceva, Domnule Diaconu, si cu asta chiar inchei.
  Asa cum am mai spus, un om inteligent intelege cand i se face o observatie pertinenta, si-o asuma ca pe o greseala si ia masuri astfel incat sa limiteze posibilitatea ca pe viitor sa greseasca din nou.
  Toti ceilalti (adica cei care nu sunt inteligenti), vor sustine la nesfarsit ca au dreptate si vor asmuti cainii asupra celor care au indraznit sa deschida gura.
  Deci, spune sincer: v-ati ambalat asa tare singurel sau ati fost pus? Nu de alta, dar din Germania de unde declarati ca stati de 9 ani sa cititi tocmai acum un articol din gazeta, este cam ciudat.
  Si, daca tot nu va dati seama, persistand in a nega ca albul este negru si invers, nu faceti decat mai rau decat si-a facut singur fostului angajator.
  In rest, la cate femei sunt batute in tara asta de tot felul de huligani, din proria lor dorinta sau asmutiti de cineva, ma pot astepta la orice.
  Chiar si atunci cand seful meu (care sunt tot eu, din pacate pentru dumneata) ma va invita la un suc (scris corect, nu “v-a” cum ai scris dumneata), ma pot astepta sa apara cainii asmutiti asupra mea, singura fiind.
  Asa incat, la revedere!

 23. Doamna Sef de redactie, sau publicatie, scuza te rog greselile de scriere, dar nu ai raspuns in fata cititorilor la intrebarile pe care le-am formulat!? de ce oare??????
  Imi place sa citesc presa locala sa vad evolutia presei din orasul meu si tara mea!
  Si inca un ultim lucru…..lasitatea este numele tau Doamna fara curajul de a te identifica…asa ca SUCCESURI in continuare in gazetaria mizera pe care o faci ( vorba unei alte “eminente” agramate)!!!
  nu ma pot cobora mai mult in abject intr-o conversatie cu tine de aceea nu iti spun la revedere!

 24. Inca o precizare Doamnei redactor sef ” cea care te contrazice”……ar fi foarte indicat daca te-ai interesa sa vezi cine sunt si sa-ti fie confirmat faptul ca sunt plecat de 9 ani in Germania unde lucrez si traiesc si chiar citesc presa din Bacau, ceea ce dumitale i-ti pare ciudat!
  Da, recunosc ca am capatat lacune in scriere si exprimare dupa 9 ani de trait si muncit in Germania unde limba germana este total diferita ca fonetica si gramatica de limba romana si chiar am uitat sa folosesc multe semne de punctuatie si chiar cuvinte, aici trebuind sa gandesc in germana…dar acest lucru e prea departe de dumneata si intelegerea dumitale!
  Nu te eschiva in a sublinia greseli ortografice sau de punctuatie, mascand astfel incapacitatea ta de a raspunde deschis, punctual intrebarilor mele in fata cititorilor si a pacientilor!
  DE CE NU RASPUNZI DESCHIS INTREBARILOR DOAMNA REDACTOR SEF??????
  Nu inteleg fraza cu femeile batute de huligani…cine e huliganul in discutia noastra si cine a amenintat cu bataia o doamna chiar si anonima?????? ASTEPT RASPUNS!!!!
  As fi incantat sa va cunosc si sa putem dialoga si ” contra” cu argumente si sa va fac sa intelegeti ca si implicit Dumneavoastra puteti fi oricand “beneficiarul” serviciilor oferite de Clinica Palade, dar chiar nu v-a doresc acest lucru, iar daca Doamne fereste daca s-ar intampla ceva cu sanatatea Dumneavoastra sau a cunostiintelor sau familiei Dumneavoastra nu v-as dori decat tratament in Spitalul Judetean Bacau!
  Acelasi neanonim Diaconu Bogdan

LĂSAȚI UN MESAJ