A fost o data ca niciodata…Asa incepe orice poveste; copiii o stiu, o stiu si parintii, si bunicii. Tot asa incep si povestile Irinei Postolache, din cartile “Baba Hoata” si “Petrisor si banutii de aur”, aduse duminica, 25 octombrie, in fata copiilor, la Libraria Glisando din Bacau. Au venit multi copii, insotiti de parinti, curiosi au rasfoit cele doua carti, frumos colorate, fiind primii critici, inainte de inceperea oficiala a lansarii:

“Are prea multe cuvinte” – spune o fetita, care nu a deslusit inca alfabetul; “Vreau si eu sa citesc o poveste, cea cu Petrisor”, ataca direct un pusti; “Mie nu-mi place Baba…”; “Eu, tati, o vreau pe aceea cu Petrisor. Mi-o iei?”, se alinta o alta fetita. Tot protocolul stabilit de autoare a fost dat peste cap, libraria fiind efectiv cucerita de copii.

A reusit, totusi, profesoara Mariana Prutica, dascal multi ani, sa le spuna copiilor de ce ar trebui sa citeasca cele doua frumoase carti: “Sa nu uitati, copii, ca cea mai frumoasa activitate a omului este cititul, cititul cartilor. Din fiecare carte veti învata ceva frumos, ceva bun. Autoarea se adreseaza tuturor celor ce iubesc povestile si celor mici si celor mari, pentru ca…nu a murit copilul din noi! Povestile se pot citi la orice vârsta, de aceea, dragi parinti, oferiti copiilor aceasta placere de a citi, faceti-le mai des asemenea bucurii ”, a spus profesoara Mariana Prutica.

„Petrisor si banutii de aur” are cinci povesti, cea de a doua, „Baba Hoata” cuprinde sase povesti. O lume a printilor, printeselor, împaratilor si vrajitoarelor, ce fac sa viseze ochii frumosi ai copiilor. “Am ales sa lansez cele doua carti in Bacau, deorece chiar daca sunt nascuta la Comanesti, am invatat si trait cei mai frumosi ani in Bacau (autoarea locuieste acum in Busteni – n.m).

carti copii BUNA

Am început sa scriu povesti de dragul copiilor, descoperind cea mai mare bucurie: de a darui un strop de iubire, în câteva pagini…Povestile din cele doua carti au venit în joaca, una dupa alta, usor, ca stropii de ploaie.

Sunt foarte fericita ca sunteti aici, cu mine, cu cartile mele”, a spus autoarea, emotionata, asaltata deja de copii, pentru autografe. Nu a fost o lansare ca la autorii cu papion, aici vedetele au fost cititorii, micii cititori, care stiu cel mai bine sa aprecieze o carte. A fost mare concurenta la citit povesti, dar si la dulciurile oferite la sfârsit de organizatori.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ