Hramul Bacăului este un prilej de sărbătoare și pentru enoriașii celor două biserici creștine care au patroni spirituali pe sfinții Petru și Pavel.

Astfel, sâmbătă, 29 iunie, se va celebra Hramul Bisericii Romano-Catolice „Ss. Petru şi Paul” din Bacău. Liturghia de hram va începe la ora 11.00. În această solemnitate a Sfinţilor Petru şi Paul, vor sluji în altar numeroşi preoţi din Bacău, dar şi din alte localităţi ale Moldovei. Sunt aşteptaţi să participe la sărbătoare câteva mii de credincioşi din Bacău, dar şi din localităţile învecinate.

Tot în aceeași zi, se va sărbători și Hramul Bisericii Ortodoxe „Sf. Patru și Pavel”, din curtea Spitalului Județean de Urhență, dinspre parc. O biserică sfințită în 1935, inițial cu rol de rugăciune pentru cei aflați în suferință trupească. Anii ’90 au readus locașul de cult în viața spirituală băcăuană, cu rol de biserică de parohie.

Petru a fost ucenicul lui Cristos, cel dintâi dintre apostoli, lui încredinţându-i Isus cheile Bisericii. A murit pentru Evanghelie la Roma, fiind răstignit cu capul în jos în anul 64 d.C. Paul a devenit creştin în urma miracolului de pe drumul Damascului. Şi-a dedicat viaţa răspândirii Evangheliei în tot Orientul şi a întemeiat foarte multe comunităţi creştine. A murit la Roma, tăindu-i-se capul, în anul 67 d.C. Sfinţii Petru şi Paul sunt fondatorii Romei creştine, patroni ai oraşului Roma, ai multor localităţi din lume, inclusiv ai Municipiului Bacău.