13 aprilie 2024
ActualitateDouă aeronave, trimise să ajute la stingerea incendiului de la Tg. Ocna

Două aeronave, trimise să ajute la stingerea incendiului de la Tg. Ocna

Având în vedere terenul dificil și forța cu care se răspândește incendiul, autoritățile au mobilizat echipaje suplimentare pentru a face față situației critice din orașul Tg. Ocna. Două aeronave echipate pentru stins incendii au fost aduse în sprijinul echipelor de intervenție, în încercarea de a limita daunele și de a proteja fondul forestier.

Este vorba despre două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor.

Aeronavele au decolat din Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, în jurul orei 19.30.
Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

Pompierii militari lucrează intens pentru localizarea și lichidarea incendiului care a cuprins zona. Forțele și mijloacele din cadrul Detașamentelor de Pompieri Bacău, Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești sunt prezente pe teren, alături de personalul din cadrul Ocolului Silvic Tg. Ocna și ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tg. Ocna.Situația este complicată de vântul puternic, care a alimentat rapid flăcările, ducând la extinderea incendiului. Eforturile de stingere sunt în plină desfășurare, iar forțele de intervenție sunt suplimentate cu echipaje de stingere venite în sprijin din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Neamț și Vrancea.

Autoritățile îndeamnă populația să coopereze și să urmeze instrucțiunile autorizate pentru a asigura siguranța tuturor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri