Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, le-a prezentat alesilor, in sedinta de miercuri, ultimele noutati legate de investitiile aflate in derulare. Prima veste buna are legatura cu Observatorul Astronomic, care nu a fost inca dotat cu un telescop si alte aparate din cauza ca la primele doua licitatii nu s-a prezentat nicio companie.

Din fericire, a treia oara, mai exact pe 10 februarie, au venit doua firme. “Speram ca aceasta procedura de achizitie sa se finalizeze cât mai repede si sa avem un câstigator desemnat, necontestat si sa semnam contractul de executie la dotari, astfel incât sa dam in circuit Observatorul Astronomic”, a declarat Dragos Benea, amintindu-le consilierilor ca Observatorul “V. Anestin”, modernizat din fonduri europene, este receptionat de la finalul lunii decembrie.

O alta veste buna vizeaza achizitionarea unui computer tomograf pentru Radioterapie si a unui RMN: “Am semnat toate documentele astfel incât, pâna in aprilie-mai, computerul tomograf sa ajunga la Sectia de Radioterapie. Si acolo lucrarile sunt in toi. Estimam ca la jumatatea acestui an va fi finalizat acest obiectiv si computerul va fi instalat acolo.”

PUBLICITATE

Pentru RMN, procedura a inceput in septembrie 2015, dupa aprobarea Ministerului Sanatatii, si s-a finalizat in ianuarie.

“Ieri am fost la Ministerul Sanatatii, la domnul ministru in audienta, pentru a prinde RMN-ul si in bugetul acestui an, a explicat Dragos Benea. Speram ca aparatul sa fie atribuit de Ministerul Sanatatii catre Spitalul Judetean de Urgenta si sa avem, astfel, primul RMN in judetul Bacau din sistemul public.”

De fapt, nu ar fi primul, mai exista un RMN, cel aflat in custodia Spitalului Municipal, dar nu poate fi folosit. Din cauza asta, bolnavii care au nevoie de investigatii se adreseaza clinicilor private.

“Speram ca ministrul Sanatatii si directorul economic sa inteleaga situatia cauzata de procedurile de achizitie care nu s-au finalizat in noiembrie sau decembrie, asa cum ne-am dorit, s-au finalizat la inceputul anului 2016 si aceasta sa nu fie un impediment pentru alocarea acestui RMN catre Spitalul Judetean de Urgenta Bacau”, a mai spus presedintele CJ Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. chiar ne luati de prosti cu radioterapia?? medici nu aveti ,au plecat la iasi si bine au facut,dupa 5 ani de zile mai vorbiti de radioterapie,niciodata nu se va realiza aceasta sectie de radioterapie ,asa ca lasa.ne

LĂSAȚI UN MESAJ