Ambulatoriul a fost modernizat/Foto: Ramona Ionescu

– unitatea medicala a achizitionat aparatura de 5 milioane de euro n primarul orasului crede ca RMN-ul si computerul tomograf vor salva multe vieti

Bolnavii din orasul Comanesti, predispusi la accidente vasculare cerebrale si nu numai, au primit o noua sansa la viata. Spitalul orasenesc “Ioan Lascar” Comanesti a fost dotat cu aparatura performanta achizitionata cu fonduri europene prin proiectul “Reabilitarea, reamenajarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orasenesc «Ioan Lascar»  din orasul Comanesti”.

Aproximativ 14 cabinete medicale au trecut printr-un proces de modernizare si sunt dotate cu aparatura medicala moderna, lucru care va conduce pe viitor la reducerea timpului necesar diagnosticarii pacientilor. Primarul Viorel Miron spune ca investitia este de aproximativ 5 milioane de euro, iar cea mai mare realizare sunt achizitia unui RMN si a computerului tomograf. Pentru montarea aparaturii medicale de mari dimensiuni, la parterul cladirii s-a impus darâmarea unui perete exterior.

PUBLICITATE

”Avem aparatura pe care si-ar dori-o orice centru universitar. Ne dorim ca o data renovat, modernizat si dotat corespunzator, sa devina tentant pentru cadrele medicale care doresc sa atinga performanta la Comanesti. In plus, medicii care vor dori sa lucreze la Spitalul «Ioan Lascar» Comanesti vor avea asigurata si cazarea”, declara Viorel Miron, primarul orasului Comanesti.

Unitatea medicala este primul spital construit in România dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial, fiind si cel mai modern la acea vreme. In trecut, Spitalului Orasenesc “Ioan Lascar” Comanesti a fost pe lista celor 67 de spitale propuse pentru a fi inchise si transformate in azile de batrâni.

Primarul Miron spune ca a reusit sa redeschida spitalul dupa doua luni, cu sprijinul profesorului Ioan Lascar. Spitalul functioneaza din anul 1953 si deserveste bacauanii care locuiesc pe Valea Trotusului, având 120 de paturi, 9 sectii si compartimente. Din iulie 2010 se afla sub tutela Consiliului Local al orasului Comanesti. Spitalul este autorizat, evaluat, clasificat grad IV si in contract cu Casa de Sanatate Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Degeaba este foarte modern utilat spitalul dacă prin oraș ti-e teama sa ieși sau să-ți lași copilul la joaca deoarece e plin de haite de caini violenți!
  Trebuie sa vedem și partea mai puțin buna din acest oraș! … de fapt cred ca singurul punct slab al primarului Miron! Doamne ferește sa moara vreun copilaș muscat de caini, ca se duce de râpă toată munca și realizările din ultimii 4 ani ai administrației locale în frunte cu primar cu tot!
  Sunt mama cu 3 copii scolari și cred ca as fi în stare sa merg pana în pânzele albe pentru ca cei vinovați sa plătească în vreun caz ca cel descris anterior!

 2. M-am nascut si am crescut in Comanesti pana la varsta de 22 ani cand m-am casatorit si stabilit in Suceava. Comanestiul este orasul in care am copilarit, acolo imi sunt radacinile, de aceea este si va ramane intotdeuna orasul meu de suflet. Ma voi intorce cu drag de fiecare data in Comanesti unde imi sunt si parintii. Ma bucur sa vad stiri ca acestea. Ma bucur sa aflu ca Spitalul din Comanesti nu a fost inchis ci a fost renovat si dotat. Imi doresc ca orasul Comanesti sa devina un oras turistic pentru ca este un oras superb in care se pot face multe, iarna partie amenajata de schiat iar vara zona de agrement cu piscine.

 3. Curat, murdar ca in Caragiale

  Ati achizitionat aparatura de 5 milioane de euro, pentru mobilier numai?
  Trimiteti bolnavii acasa sau la Moinesti, pentru ce? De ce ati achizitionat daca nu aveti personal de specialitate? Comisonul a fost banuies, destul de gras…..

  Sa ne rugam la sanatatea oamenilor sa nu fie nevoiti a fi internati in acest spital “modern”!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ