Consilierii județeni au aprobat miercuri, într-o ședință extrordinară, un proiect foarte important pentru băcăuani: „Dotarea infrastructurii Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău”.

Indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții au fost aprobați anul trecut, după care Județul Bacău a depus proiectul spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, prioritatea 8.1. Aceasta este destinată investițiilor care contribuie la diminuarea inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și creșterea accesibilității populației la serviciile medicale și sociale, în special pentru zonele sărace și izolate.

„Vă anunțăm că proiectul a fost declarat eligibil, după munca depusă de echipa de specialiști ai Consiliului Județean și de echipa Spitalului Județean de Urgență, condusă de Adrian Popa”, a declarat Silviu Pravăț, vicepreședintele CJ Bacău.

Vizita în teren a avut loc la sfârșitul lunii februarie, după care proiectul a intrat în faza de precontractare, motiv pentru care Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a solicitat aprobarea CJ Bacău. Adrian Popa, directorul SJU, a declarat că această investiție confirmă strategia de dezvoltare a serviciilor de sănătate din județ, respectiv a celor din ambulatoriu și de zi.

Proiectul vizează dotarea cu echipamente performante, absolut necesare, unele dintre ele rare, și modernizarea serviciilor oferite de cele două policlinici (de copii și adulți) din Bacău. Valoarea totală, în întregime eligibilă, este de 10,4 milioane de lei. Cofinanțarea asigurată de CJ Bacău este de 2 la sută, ceea ce înseamnă 209.905 lei.

Alte articole