Mai multi martori au dat declaratii in instanta in legatura cu implicarea fostului primar din Prajesti, Eugen Antica, in activitatea SC Laurel, firma prin care edilul ar fi primit 43.746,98 lei, in decembrie 2007 si martie 2008, dupa cum acuza procurorii DNA. Eugen Antica a fost trimis in judecata, in vara anului trecut, in urma unui denunt facut de Costica Rusu, administrator al SC Rombet. In rechizitoriu se spune ca fostul primar ar fi favorizat acordarea contractului de achizitie publica pentru construirea unui nou sediu al Primariei Prajesti catre Rombet.

Dupa care ar fi solicitat Rombet sa incheie contracte cu SC Laurel, societate care ar fi fost controlata de edil. In denuntul sau, Costica Rusu reclama ca Eugen Antica i-ar fi cerut, drept mita, 10 la suta din valoarea lucrarilor la sediul primariei, contract ce se ridica la 1,5 milioane lei. Declaratie impotriva fostului primar a dat, in instanta, un var al acestuia:

“In 2007-2008, eram administrator al SC Pietra Trans SRL si am avut relatii de afaceri cu SC Laurel. De aceasta firma se ocupa Antica, eu cu el vorbeam. Negocierea contractului am facut-o cu Antica Eugen. Stiam ca el conduce societatea Laurel.

Dupa parerea mea, toti trei – Antica, Antohi (fost viceprimar, n.r.) si Platon (administratorul societatii, n.r.) – conduceau firma. Contractul avea ca obiect lucrari de balastare si sapaturi. L-am semnat la bufet, in crâsma. Societatea nu avea un sediu precis. SC Laurel avea un birou la Antohi, la magazin. Oamenii discutau in sat ca primarul face primaria”, a declarat Ion A. Pe de alta parte, un fost angajat al SC Laurel a sustinut in instanta ca discutiile cu privire la angajarea sa le-a purtat cu Antica si tot de la acesta primea si salariul, dar fara sa semneze state de plata. “Dispozitiile le primeam de la Antohi, care era un fel de administrator al societatii, iar când acesta lipsea, primeam ordine de la Antica”, a precizat Mihai J.

Anul trecut, când a fost audiat, Antica a negat acuzatiile de mita: “Nici 5 bani in viata mea nu am luat, in 10 ani de când sunt la primarie nu am luat niciun comision.” A recunoscut ca SC Laurel i-a dat o masina Toyota, pe care a folosit-o “ca primar”, dupa ce a garantat, cu doua apartamente, un credit bancar luat de societate. Dar a spus, pe de alta parte, ca nu stie nimic despre contractul incheiat intre Rombet si SC Laurel si a insistat pe faptul ca el nu a primit niciun ban de la SC Laurel.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

    • Pentru ca a fost angajat in octombrie 2010, in 2007-2008 cand se presupune ca s-au intamplat faptele ce fac obiectul dosarului si al articolului fostul secretar inca nu stia unde e Prajestiul…

    • Da, si-a cumparat omul casa, cu credit bancar pri Prima casa, la care plateste rate pe zeci de ani si el si sotia.Te roade invidia, sau asa comentezi tu, sa-ti versi dejectiile calomnioase?

  1. Toate societatile administrate de Domnul Antica au fost facute pe numele altor persoane, inclusiv “ANTITRANS”. Stiti de ce? Spunea domnia sa: “Lasa, daca te baga pe tine la puscarie, am relatie si te scot repede. Daca intru eu, tu nu te descurci”. Acest om a fraudat statul in mod constient. Cat timp cei de la Buuresti nu au pus mana pe el, cei de la Bacau l-au acoperit in mod intentionat. PSD nu are nevoi de intelectuali, caci i.ar fi greu sa manipuleze populatia.

  2. O sa va surprind si deschid gura : secretarul ala de care vorbiti voi si in spatele prenumelor caruia va ascundeti a fost angajat la finalul anului 2010, in articol se precizeaza clar ca presupusele fapte s-au produs in 2007-2008, deci nu avea ce sa spuna despre ceva ce nu stia.
    Da, si-a cumparat omul casa, cu credit bancar prin prima casa, plateste omul rate zeci de ani impreuna cu sotia din munca, nu din alte surse cum incercati sa sugerati voi.
    Daca va roade invidia, la munca baieti, bancile dau credite oricui, dar nu la numarul de comentarii aiurea in tramvai.

LĂSAȚI UN MESAJ