La sfârsitul lunii iunie, Curtea de Apel va judeca primul termen in dosarul exploziei care s-a produs, pe 21 decembrie 2010, la blocul 22 de pe strada Martir Horea. E.ON si angajatii companiei gasiti vinovati de distrugere din culpa au facut apel impotriva sentintei Judecatoriei Bacau.

Reamintim ca, la sfârsitul anului trecut, sase angajati ai E.ON au fost condamnati, la prima instanta, la câte un an de inchisoare cu suspendare. Compania E.ON a fost condamnata la plata unei amenzi penale de 375.000 de lei. In plus, inculpatii vor trebuie sa suporte cheltuieli de judecata in valoare de 7.500 de lei fiecare.

Expertiza facuta de INCD-INSEMEX Petrosani a aratat clar ca explozia s-a produs ca urmare a migrarii prin sol a gazului metan provenit de la conducta subterana de distributie a gazelor naturale, fisurata din cauza coroziunii.

PUBLICITATE

Concluziile expertizei au atras evident raspunderea E.ON, insa, compania a refuzat constant sa-si asume vreo vina în tot acest dezastru si a angajat un expert independent care sa combata expertiza INSEMEX.

Cu toate acestea, anul trecut, inainte de finalizarea procesului pe fond, E.ON a decis sa incheie intelegeri cu victimele deflagratiei in ceea ce priveste despagubirile cerute.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ