Curtea de Apel a judecat cererea primarului suspendat Romeo Stavarache privind stramutarea dosarului de luare de mita, aflat acum pe rolul Tribunalului. In motivarea cererii, avocatul primarului a adus articole de presa, dar si materiale electorale raspândite in oras de diversi candidati in care se face referire la dosarul penal al edilului.

Toate acestea pentru a demonstra la ce presiune este supus magistratul care judeca dosarul. La baza cererii de stramutare ar sta si “incalcarile grave de procedura din partea judecatorului in cauza – manifestari percepute de inculpat ca manifestari de partinire”, cererile de recuzare respinse si anumite aprecieri ale magistratului care ar arata o antepronuntare.

Per ansamblu, a reclamat avocatul primarului, felul in care se judeca dosarul, mai ales acum, in campanie electorala, ar lasa impresia ca “justitia este participanta la acest proces electoral”. De asemenea, s-a facut referire la dosarul “Apartamentul”, stramutat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la Curtea de Apel Alba Iulia, dupa condamnarea de la prima instanta.

“La o alta instanta, nu va mai fi judecat primarul Stavarache, ci inculpatul Stavarache”, a explicat avocatul. “Interesul presei, având in vedere calitatea de primar a inculpatului, nu poate fi o dovada ca impartialitatea ar fi afectata. Articolele de presa nu pot sta la baza actului de justitie”, a spus, in replica, procurorul de sedinta. Si Stavarache a luat cuvântul si a pus accent pe starea de nesiguranta in care se afla.

“Exista o presiune mediatica foarte mare. Articole care pun o presiune foarte mare asupra judecatorilor de la Tribunal. Eu nu stiu cât pot sa rezist… Nu stiu… O sa ma imbolnavesc. Este o presiune foarte mare”, s-a plâns Stavarache.

Curtea de Apel a respins, insa, cererea de stramutare, iar decizia este definitiva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Magistrat corupt de Necula si Luchian! Stavarache a facut tot ce e in bacau dupa Sechelariu! Ce a furat invidiosilor? A muncit pana s-a imbolnavit! Mergeti la munca si achitati-va taxele si nu mai comentati aiurea!

  2. Ionut lasa ca mergi si tu cu el ! Adevarul e ca sa stringi spaga dupa spaga ,sa aduci cei mai incompetenti constructori de prin Podu Turcului sau Suceava e o munca grea tare si stresul sub care a stat saracul ma prinde nu ma prinde i a ridicat tensiunea !

  3. Nu sunt barbati de stat cei care fug de raspundere si nu isi asuma chiar si infractiuni, iar acest penal stavarache e printre ei. Se vede clar ca se fofileste cand este cercetat penal.
    Dar mai e problema cu sanatatea, ‘mnealui: adica e bolnav taman atunci cand trebe sa se prezinte in fata judecatorilor sau cand e arestat, iar acum cand candideaza acest tupeist fara margini, e sanatos. Vai de noi daca iese iar primar!!!

  4. Asa se face o campanie electorala ? Pe la usa judecatoriei si in timpul ramas se candideaza la primarie ? Or mai fi cazuri similare in aceasta lume ?

LĂSAȚI UN MESAJ