Doi martori au fost audiati, marti, in dosarul de trafic de influenta in care au fost trimisi in judecata fostii demnitari Gabriel Berca si Mihai Banu.

Primul este un fost angajat la Ministerul Educatiei, in functia de director la Directia Investitii si Modernizarea Patrimoniului, care a sustinut ca nu cunoaste nimic despre faptele pentru care sunt cercetati cei doi si ca nu a vorbit niciodata cu acestia despre investitia de la scoala din Ardeoani, pentru care, sustin procurorii, s-ar fi facut trafic de influenta in vederea obtinerii finantarii.

Fostul angajat al ministerului a declarat ca nu il cunoaste nici pe Viorel Rusu, denuntatorul in acest dosar si cel care contractase lucrarea.

PUBLICITATE

In instanta a fost audiat si Neculai Olaru (foto), fost membru in PDL si fost prefect, iar declaratia acestuia s-a schimbat pe alocuri fata de cea de la urmarirea penala, asa cum s-a intâmplat si in cazul altor martori.

El a facut referire la o discutie purtata cu un fost coleg de partid de la care ar fi aflat ca Berca si Banu se certau in legatura cu niste sume de bani.

“Au fost niste informatii furnizate de Magirescu Adrian carora nu le-am dat importanta. Si anume ca cei doi, Berca si Banu, au o situatie conflictuala in legatura cu niste bani.

Detaliile nu le stiu pentru ca nu m-a preocupat. Magirescu mi-a spus ca a auzit niste discutii, la sediul PDL, intre cei doi, pe un ton ridicat. Eu am plecat din PDL cu resentimente fata de cei doi si nu voiam sa mai aud nimic in legatura cu ei.

De aceea nu m-a interesat subiectul si nu am pus niciun fel de intrebare. Nu l-am incurajat sa-mi spuna mai multe. Nu stiu despre ce bani era vorba”, a declarat Olaru.

Judecatorul i-a amintit, insa, ca, in fata procurorului, a dat amanunte clare. Mai precis, ca discutiile aprinse dintre Berca si Banu erau “in legatura cu banii care nu aveau provenienta legala, respectiv modul in care cei doi si-ar fi impartit acesti bani”.

Olaru a recunoscut ca a facut aceste declaratii la Parchet, dar “acum, când dau declaratie, nu mai am certitudinea ca lucrurile au stat asa”.

Olaru crede ca acele afirmatii le-a facut sub influenta discutiilor purtate cu fosti colegi de partid.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Păi numai pentru aceste falsuri ar trebui să primească ANI GREI DE PUȘCĂRIE. Și fața îl arată cât de hoț este, cât de demagog este. Da, e adevărat că a fost EXECUTAT de o ALTĂ GAȘCĂ MAFIOTĂ, în frunte cu BERCA, fost MINISTRU DE INTERNE ( LUPUL PAZNIC la OI ), cu BANU și cu TRUPA de PRIMARI trecută la PDL pentru a li se ÎNCHIDE DOSARELE PENALE în lucru în perioada 2009-2012. Tudorița Lungu știe multe și are PROBE GRELE despre ACTELE DE CORUPȚIE de prin județ. Aviz DNA!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ