Primaria Bacau a reusit sa intre in posesia documentelor privind constructia Spitalului Municipal Bacau. Dupa luni de zile si numeroase discutii fara vreun rezultat concret, reprezentantii constructorului au trimis cele doua teancuri de dosare care contin istoria acestei constructii.

„Au venit si au predat documentele, sunt doua fisete. Noi va trebui sa trecem prin ele, apoi cu expertul pe care le-am angajat sa vedem exact ce a mai ramas de executat ca sa stim ce se scoate la licitatie. Daca nu gasim tot ce trebuie, facem corespondenta necesara sa intram in posesia documentelor”, a precizat administratorul public Leonard Padureanu.

 

PUBLICITATE

Acesta sustine ca Primaria Bacau nu renunta la varianta in care va fi nevoita sa apeleze la o casa de avocatura, in acest sens, Consiliul Local aprobând deja anul acesta 400.000 de lei pentru servicii juridice necesare in mai multe dosare sensibile in care este sau poate deveni parte. „In functie de ceea ce vom gasi, vedem ce facem in continuare. Suntem in primul rând nemultumiti ca s-au intins prea mult cu aceste remedieri”, a explicat Padureanu.

In octombrie 2015, fostul viceprimar Vasile Tescaru anunta ca lucrarile la spital au fost reluate, in sensul in care fostul constructor, al carui contract fusese reziliat in urma cu aproape un an si jumatate, face „lucrari de remediere, fara de care nu se poate face receptia partiala a obiectivului. Estimam ca la jumatatea lunii decembrie lucrarile sa fie gata.” Evident, termenul anuntat nu a fost respectat.

Pâna in prezent, accesul consilierilor locali si al presei nu a fost permis pe santier si nici nu s-a dat un raspuns clar vizavi de modul in care este depozitata aparatura care s-a achizitionat prin acelasi contract, de constructie si dotare. Santierul unitatii spitalicesti a fost deschis in noiembrie 2007 si lucrarea trebuia sa fie gata in 2009, cu un cost de 125 milioane lei. Pentru a reusi sa o finalizeze, municipalitatea a luat un credit, intrucât sustinerea de la nivel central a fost scazuta. Intre timp, costurile au crescut la 180 milioane de lei, fara TVA.

Câstigatorul licitatiei a fost un consortiu de firme alcatuit din ICCO – Integrine – Philips. Consortiul a fost creat în jurul societatii Integrine, un importator de aparatura si echipament medical de vârf. Municipalitatea bacauana a reziliat contractul de executie in august 2014, pe fondul intrarii în insolventa a principalelor firme din grupul brasovean ICCO: ICCO SRL, ICCO Construct si ICCO Electric si de atunci promite ca va scoate la licitatie restul de executat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ