Pe DN2, mai aproape de Bacău decât de Roman, șoferii de autoturisme, autocare și camioane cunosc bine Motel Travel Europa, un loc ca o oază în deșert, în care te poți odihni și mânca bine, într-un decor frumos, pentru a porni din nou la drum cu forțele refăcute. Iar vara te poți răsfăța la o mare piscină, alimentată cu o apă de mare adâncime, incredibil de pură și limpede, bazinul având împrejurul său tot confortul necesar – baldachin, șezlonguri, dușuri, bar. Ei bine, aceste condiții vor fi disponibile de-acum înainte pentru bătrânii ce vor fi rezidenți ai centrului Dorința Bunicilor, ce ființează în spatele motelului, mai la liniște.

Respectul, compasiunea și lipsa de timp

Trăim într-o societate din ce în ce mai tehnologizată, care pare să ofere soluții din ce în ce mai rapide pentru efectuarea treburilor zilnice. În realite, vedem cum tocmai lipsa de timp ne sufocă și ne însigurează. Dl. Iulian Olteanu, dețjnătorul motelului Travel Europa, ne exemplifică fenomenul în timpul discuției noastre. Telefonul îi sună continuu, iar el răspunde rapid, având legate la celular un microfon și o cască. Tot felul de probleme mici și mari, majoritatea legate de motel sau de mica fermă care asigură aprovizionarea motelului si centrului pentru persoane vârstnice Dorința Bunicilor, care poate găzdui 48 de persoane. Căci tocmai acest centru e motivul discuției. Și apropo de microfermă – aceasta asigură alimente foarte proaspete și sănătoase, cum nu găsești la hipermarketurile din oraș. Deslușirile dlui. Iulian Olteanu vin printre picățele, dar sunt cât se poate de clare. ”Ideea acestui centru mi-a venit cunoscând foarte multă lume, foarte mulți bătrâni. Dar și mulți tineri, ce nu au timp nici de proprii lor copii, darămite de rudele mai în vârstă, părăsite de puteri, care au nevoie de îngrijire și atenție. Dar mai mult, au nevoie de companie. Singurătatea este pentru un bătrân la fel de rea ca boala. Înțeleg acest lucru și am toată compasiunea pentru bunicii noștri, care au muncit și și-au mâncat sănătatea zeci de ani, pentru ca nouă să ne fie mai bine. Un centru rezidențial pentru persoane vârstnice rezolvă măcar în parte aceste probleme”.

Asta și-ar dori bunicii

”Aici, condițiile de cazare și masa sunt foarte bune, ca la motel. Masa le va fi servită în camere și vom ține seama de dorințele și recomandările medicale pe care le primesc. Lista felurilor de mâncare este generoasă și apetisantă, iar la bucătăria noastră se gătește minunat. Garantez! Îngrijirea spațiilor și curățenia sunt impecabile, pentru că se fac continuu. Toate camerele au ieșire pe o terasă comună acoperită, mare, cu mese și scaune. Vă închipuiți ce cluburi de șah, table, rummy sau poker vor fi acolo? Se vor avea unii pe alții. Dar avem și o sală de mese, club – dacă vreți, în interior. Avem în toate camerele televizoare, semnal prin cablu, internet cu wi-fi. Centrul are asistent medical 24/24 și kinetoterapeut, vara – acces la piscină și la terasa motelului, care este superbă. Fiecare cameră are baie proprie, dotată cu dușuri și tot ce trebuie, inclusiv bare și mânere – acestea fiind și pe hol. E bine și mă felicit pentru ceea ce am reușit. Când îmi va veni vremea, voi dori și pentru mine astfel de condiții”, ne spune dl. Iulian Olteanu. Ne-am interesat de prețul cerut pe lună și l-am aflat – totul este inclus, pentru 2.200 lei.

Nu veți fi uitați

Dacă bătrânii se vor avea unii pe alții, ei nu-și vor uita rudele și nu vor accepta să fie părăsiți. Dl. Iulian Olteanu s-a gândit și la asta. ” Le asigurăm și transportul gratuit la o biserică din apropiere, duminica. Pentru aparținători, oferim o dată pe lună o noapte de cazare gratuit, astfel ca ei să poată sta cu dragii lor bunici două zile, practic. Nu întâmplător am numit acest centru Dorința Bunicilor. Pentru că asta își doresc – condiții de trai bune, ajutor, înțelegere, comunicare. Îi așteptăm cu drag!”.

Marius Fundulea

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE