22 mai 2024
ActualitateDorinel Umbrărescu (UMB) își propune să deschidă cel puțin două secțiuni ale...

Dorinel Umbrărescu (UMB) își propune să deschidă cel puțin două secțiuni ale Autostrăzii Buzău-Focșani până la sfârșitul anului viitor

UMB se pregătește să atingă un moment semnificativ în dezvoltarea autostrăzii Buzău-Focșani, parte a Autostrăzii Moldovei (A7), prin deschiderea a cel puțin două din cele patru secțiuni planificate până la sfârșitul anului următor. Această veste a fost confirmată de Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Într-un interviu acordat publicației Gândul, Pistol a menționat că, pe lângă secțiunile Pizzarotti-Retter și Trace-Coni de pe tronsonul Ploiești-Buzău (49 km), se așteaptă ca anul 2024 să aducă deschiderea a cel puțin două secțiuni între Buzău și Focșani. Mobilizarea companiei de construcții a fost impresionantă, chiar dacă a avut loc un incident care nu ar trebui să împiedice în mod semnificativ progresul general al proiectului.

Pistol nu a specificat care secțiuni au cele mai mari șanse de a fi deschise, însă secțiunile 1 și 4 sunt cele mai scurte din punct de vedere al lungimii, acoperind 5, respectiv 10 kilometri.Chiar dacă secțiunea 1, Buzău-Vadu Pașii, are doar 4,6 km, aceasta include un pod semnificativ de lung, cu o lungime de 1360 de metri.

Pentru toate cele patru secțiuni, stadiile de finalizare fizică, conform raportului CNAIR, se situează între 18% și 21%.

“Sunt convins că pe următoarea secțiune, de la Buzău la Focșani, cel puțin două secțiuni vor fi gata anul viitor. Termenele de finalizare nu sunt atât de scurte. Mobilizarea este foarte bună. Este păcat că am avut un incident pe această secțiune. Să fim cu toții mai atenți pentru a preveni astfel de evenimente negative cu pierderi de vieți umane să se mai întâmple. Antreprenorul este serios. Perspectivele de a circula pe această secțiune de autostradă sunt semnificative”, a subliniat Cristian Pistol.

Dorinel Umbrărescu lucrează în prezent la zece secțiuni din cele treisprezece ale autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care include întregul traseu de la Buzău la Pașcani. Lucrările la primele două secțiuni, de la Ploiești la Buzău, sunt deja în curs de desfășurare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri