Incinta blocului nr. 25 de pe strada 9 Mai a devenit impracticabila, inca din luna noiembrie a anului trecut. Atunci au inceput lucrarile de modernizare a retelei de termoficare si tot de atunci au aparut si primele nemultumiri ale locatarilor.

Problemele au fost supuse atentiei conducerii Asociatiei de proprietari nr. 1, 9 Mai 25, iar presedintele Camelia Lisievici, a facut numeroase demersuri pentru a stopa lucrarile in zona, pe motiv ca nu se justifica o astfel de investitie acolo. “In asociatia mea am patru scari: A,C,D si F. La scara A mai sunt câteva apartamente racordate la Thermoenergy, iar la restul scarilor nu mai am niciun consummator.

In luna februarie 2011 am debransat scara D si au fost blindate coloanele, tocmai pentru ca locatarii sa nu mai plateasca suplimentar tevile care le traversau apartamentele. La Thermoenergy exista aceasta situatie, iar in acest moment nu facem altceva decât sa inmormântam bani intr-o investitie care nu se justifica”, declara Camelia Lisievici, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 1, 9 Mai 25.

PUBLICITATE

Zona inundata

O intâmplare recenta a pus capac nemultumirilor locatarilor. La sfârsitul saptamânii trecute, trei canalizari au fost sparte de constructor, iar zona de lucru a fost inundata. Misa Iharov, reprezentantul firmei Elsaco Botosani, spune ca avariile au fost produse de un subcontractor si ca vor fi remediate. “Am scos noi apa pentru ca nu puteam lucra, iar pentru restul defectiunilor am vorbit cu cei responsabili sa le remedieze”, a declarat Misa Iharov, reprezentantul Elsaco Botosani. Din cauza lui Dorel, dejectiile au ajuns la vedere, iar mirosul pestilential se simte puternic in zona. Camelia Lisievici spune ca parerile ei au fost ignorate de constructor si ca le va interzice celor de la Elsaco Botosani sa intre in subsolul tehnic pentru a face racordurile finale.

“Pe domeniul public faca ce-o face, insa, eu nu le permit accesul in subsolul blocului! Le-am cerut sa-mi elibereze gurile de canal pentru ca pamântul si bolovanii obtureaza accesul si nu au facut-o. Lucreaza haotic, iar daca o ambulanta sau pompierii trebuie sa ajunga in zona, nu au pe unde sa intre.”
Camelia Lisievici, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 1, de pe 9 Mai 25

Locatarii de la scara A spun ca de când au inceput lucrarile de modernizare, ei nu mai au caldura in apartamente, la parametrii normali.

“Când au sudat conductele noi, au pus un fel de spuma ca sa opreasca apa. Spuma aceea a ramas acolo si când au bagat presiune in instalatii, s-au infundat tevile. Le-am atras atentia, au sapat si au scos vreo doua galeti de spuma, insa caloriferele noastre nu se mai incalzesc”, declara Emil Stroici, locatar. Reprezentantii Thermoenergy spun ca de la adresa amintita nu au primit pâna acum nicio sesizare cu privire la lipsa caldurii.

“Pe zona amintita nu avem nicio sesizare in acest sens. Chiar nu mai avem intreruperi de agent termic de foarte mult timp. In ceea ce priveste necesitatea unei astfel de investitii, noi spunem ca ea se justifica in acea zona. Ultimul studiu de fezabilitate s-a facut la nivelul anului 2009, iar gradul de bransare era destul de mare. S-a mers cu investitiile in zone cu grad mare de ocupare”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Elsaco a declarat acel subcontractant?
    ITM-ul a trecut vreo data prin aceste santiere sa verifice securitatea in munca? Nimeni nu poarta echipamente de protectie, nici macar cele elementare (casca, manusi, etc).

  2. “Ultimul studiu de fezabilitate s-a facut la nivelul anului 2009, iar gradul de bransare era destul de mare.” Suntem in 2016! Pentru ce mai modernizeaza reteaua de termoficare daca aproape nimeni nu mai are nevoie de ea? Lucrarile de modernizare trebuiau incepute in 2009, nu peste 7 ani! Investitia clar nu se mai justifica, in schimb Bacaul arata ca dupa bombardament.

  3. Primaria a contractat lucrarea. Elsaco Botosani este constructor. Nimeni nu verifica nimic, nimeni nu afiseaza autorizatiile de construire. Banii s-au platit, ce mai conteaza ca sunt blocuri intregi sau scari de bloc la care nu mai sunt consumatori. Exista un studiu de fezabilitate din 2009 nu ??? Cica se va scumpii gazul metan atat de mult ca vom revenii toti la sistemul de incalzire centralizat 🙂 Care proprietar va renunta la investitia facuta in centrala proprie si la confortul oferit prin aceasta investitie, sa revina la programul de caldura si apa calda distribuite prin nu stiu ce firma care poate oricand sa intre in faliment?. Eu in niciun caz nu!

LĂSAȚI UN MESAJ