M-a mirat faptul ca, dintre toate sedintele din acest an, cea din postul Craciunului a fost cea mai aprinsa. Intâlnirea se anunta linistita, prin ordinea de zi. Nu existau motive care sa provoace dispute, dimpotriva. Erau putine proiecte, plus câteva vesti bune pe care liderul social-democratilor a tinut sa le anunte in plen.

Daca tot se intâmpla si lucruri bune, uneori, sa ne bucuram impreuna. Atunci de ce au sarit unii in sus, aprinzând fitilul razboiului? Ca sa contracareze vestile bune si sa activeze. Consilieri care au fost aproape muti timp de un an, ba si cu mintea in alta parte (de vreme ce nu mai stiu ce proiecte au votat) vin acum cu solutii discutate si rasdiscutate, mai rau, propun variante pe care propriul partid le-a respins.

Ultima intâlnire a alesilor a fost de-a dreptul dezamagitoare. Am crezut ca unii sunt inactivi deoarece au bun simt, sunt mai timizi, mai putin razboinici din fire. Acum am descoperit ca habar nu au ce se intâmpla in sedinte si ma intreb pentru ce sunt platiti? Nu mi-am facut iluzii ca, fiind alesi de cetateni, chiar lucreaza pentru cetateni. Nu. Stiam ca lucreaza pentru partid, fiind pusi pe liste de partid, trimisi in consiliu judetean de partid.

Ma resemnasem de multa vreme in privinta asta, dar la urma urmei si partidul, nu-i asa, tot pe cetateni ii reprezinta. Sau nu-i asa? Mi-am dat seama ca, din pacate, nici macar pentru partid nu lucreaza, lucreaza doar pentru ei insisi, straduindu-se sa demonstreze sefilor politici ca sunt activi, ca sunt pretiosi.

Nu conteaza ca prin interventiile lor fac deservicii formatiunii politice care i-a promovat. Sa arati (fara sa fie necesar) ca nu stii ce s-a discutat de-a lungul timpului in plen, sa-ti dai cu parerea fara sa cunosti legea sau fara sa fi citit raportul care insoteste proiectul si care, in 99 la suta dintre cazuri, e foarte clar si pentru un ins obisnuit, care nu e consilier si nu participa la sedintele comisiilor de specialitate, e jenant si e trist.

Asemenea “luari de cuvânt”, nepotrivite si fara substanta, au o singura explicatie: la partid se fac evaluari, iar domnii consilieri vor iarasi pe liste!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. Doamna Silvia,>
  Nu prea va mai citesc caci si dvs,scrie-ti in dorul Lelii???!!!
  Ce Sedinta,despre cine VORBITI,DACA SPUNE-TI LA GENERAL,NU
  intelege cititorul despre ce VORBITI,
  Cam tarziu a-ti ajuns la CONCLUZIA ca avem{noi i-am votat} niste NULITATI;
  care vorbesc ca Agamita Dandanache.
  Daca.Nu a-ti stiut.,a-ti avut Ocazia sa-i Vedeti,si sa va MINUNATI CE ALESI AVEM???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ