Capitanul din anii ’80 al echipei de handbal feminin Stiinta Bacau s-a stins din viata in Spania, ca urmare a unei boli incurabile

Sportul bacauan este in doliu: Laura Lunca, capitanul celei mai bune echipe de club din istoria Bacaului, Stiinta, multipla campioana nationala la handbal feminin, s-a stins din viata.

Laura, sotia fostului fundas central al Sport Clubului Bacau din anii ’70-’80, Florin Lunca, a fost rapusa de o boala incurabila.

PUBLICITATE

Sfârsitul a gasit-o pe Laura in Spania, lânga Valencia, acolo unde sotii Lunca se stabilisera de mai bine de doua decenii. Laura Lunca a antrenat la Valencia timp de 17 ani, clubul pe care il pregatea desfiintându-se in vara lui 2009.

Tot in acel an, fostul capitan al fetelor de la Stiinta declara pentru “Desteptarea”: “Cei 12 ani petrecuti la Stiinta Bacau au fost cei mai frumosi ani din viata. Eram peste tot ca o familie, dar si munceam foarte mult. Noi aveam doar doua saptamâni libere pe an, nu ca acum. In tot acest timp, Stiinta devenise un fenomen. Antrenorul nu trebuia sa ne spuna nimic pentru a ne motiva. Era suficient sa intram in sala si sa vedem tribunele arhipline”.

Laura Lunca a marturisit ca returul cu Buducnost Titograd, care a permis echipei bacauane accederea in finala Cupei Campionilor Europeni ii este cea mai draga amintire in calitate de capitan al Stiintei si ca la finala de Cupa a Cupelor câstigata in 1989, contra lui Kuban Krasnodar, si-ar fi dorit sa-si faca retragerea din postura de jucatoare:

“Acel meci cu Kuban Krasnodar a fost cel mai frumos meci de handbal feminin jucat vreodata in Bacau”.

Chiar daca acum s-a ridicat la Ceruri, Laura Launca nu s-a retras, de fapt, niciodata; ea va ramane mereu in inimile bacauanilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
  O mare suparare a ei a fost si ceea ce s-a ales de handbalul din Bacau.
  Si faptul ca in 2009 onorabilul primar nici nu a bagat-o in seama cand a propus sa se organizeze o intalnire cu echipa din 1989.

 2. AI FOST SI VEI RAMANE VESNIC IN AMINTIREA NOASTRA, UN CARACTER DEOSEBIT, O FATA MINUNATA SI O FINA FRUMOASA SI PUTERNICA. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE.INTREAGA MEA COMPASIUNE PENTRU FINUL FLORIN !

 3. Draga Florin,
  Durerea pierderii unei fiinte dragi nu poate fi alinata prin cuvinte. M-am gandit adeseori la voi ca la oameni dragi ai urbei noastre, oameni cu care ne mandrim.
  Acum caldura gandului zboara spre Valencia in incercarea de a-ti fi alaturi in clipe grele.
  Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci peste aceasta incercare.
  Pentru Laura flori si regrete… Dumnezeu sa o ierte si sa-i odihneasca sufletul in pace.

LĂSAȚI UN MESAJ