17 aprilie 2024
Fapt diversRomânia SurprinzătoareDoi porci, taiați și pârliți într-un parc din Constanța. Au fost descărcați...

Doi porci, taiați și pârliți într-un parc din Constanța. Au fost descărcați dintr-o ambulantă

Doi purcei au fost aduși într-un parc proaspăt amenajat de Primăria Constanța și au fost sacrificați în mijlocul zilei. Scenele macabre au avut loc pe strada Progresului, chiar în apropierea gardului unității militare, într-un spațiu care tocmai fusese deschis publicului acum două săptămâni, informează Constanța de Azi.

Cei doi porci au fost aduși la locul faptei cu o ambulanță marcată cu numere de înmatriculare de Ialomița.

Un grup format din cel puțin 5 persoane a acționat pentru a îndeplini tradițiile străvechi legate de sacrificarea porcilor în preajma sărbătorilor de iarnă. Cu echipamentul necesar, inclusiv butelii, arzătoare și ligheane cu apă, aceștia au efectuat ritualul fără a fi deranjați sau opriți de vreun martor sau autoritate locală.

Evenimentul a stârnit reacții diverse în comunitatea locală, cu unii privind această acțiune ca pe o tradiție culturală ce trebuie menținută, în timp ce alții au condamnat-o vehement, subliniind lipsa de respect față de viața animală și faptul că astfel de practici ar trebui să fie interzise într-un spațiu public.

Primăria Constanța nu a emis încă un comunicat oficial în legătură cu acest incident, însă este de așteptat ca astfel de evenimente să atragă atenția asupra necesității reglementării unor astfel de practici și protejării bunăstării animalelor în spațiile publice. Această întâmplare șocantă ridică întrebări privind limitele tradițiilor culturale în societatea modernă și necesitatea unei conștientizări mai mari a drepturilor și protecției animalelor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri