Cea de-a XII-a ediție a Festivalului „Dor de Cânt Românesc al Tinerilor Interpreți” derulat weekendul trecut la Cumpăna, jud. Constanța a adus satisfacții participanților băcăuani. La secțiunea a II-a, 10-14 ani, Vlad-Constantin Amariei din Bacău, pregătit de prof.interpret Maria Șalaru la Școala Populară de Arte și Meserii (S.P.A.M.), s-a clasat pe locul II reușind să cucerească publicul cu glasul său cristalin, prin claritatea vocii, dar și prin salutul șugubăț de moldovean autentic.

În Gala Laureaților a fost prezent și Vasile Emanuel Munteanu, absolvent al S.P.A.M. Bacău, canto muzică populară, pregătit tot de Maria Șalaru, care a concurat la secțiunea a III-a, 14-18 ani, și care a reușit o clasare pe podium, mai exact pe locul III. Juriul festivalului a fost alcătuit din specialiști în etnografie și folclor, dovedind că este un eveniment de primă mărime în acest domeniu și care a realizat ierarhia valorică a premianților după criteriile următoare: voce, interpretare, port popular, ținută scenică.

PUBLICITATE

Din juriu au făcut parte: Paulina Popoiu, doctor etnomuzicolog, directorul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București; Doina Ișfănoni, doctor, istoric de artă, cercetător, etnolog, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti ” din București; Elise Stan, prof.dr.etnomuzicolog și realizator la TVR; Eugenia Florea, prof.etnomuzicolog, realizator emisiuni folclor TVR; Dorin Grama, dir.Televiziunea Favorit; Valentin Marin, redactor-șef Radio „Antena Satelor”; Daniela-Roxana Gibescu, dr.etnomuzicolog, specialist Casa de discuri Electrecord; Maria Magiru, dr.etnograf, dir.Muzeul de Artă Populară Constanța, Doina Voivozeanu, dir.Centrului Cultural Județean„Theodor Burada” Constanța și Mariana Gîju, primarul comunei Cumpăna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Multumesc Florin Stefanescu, multumesc Desteptarea , ca ne sunteti mereu aproape .Faceti ca succesele mele si ale elevilor mei sa fie cunoscute de bacauani, ca si ei sa se mandreasca si sa se bucure alaturi de noi de acesti fii minunati ai comunitatii .

LĂSAȚI UN MESAJ