Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Bacău, în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au desfășurat activități specifice în urma cărora au identificat doi electricieni la o societate de prestare servicii furnizare energie electrică, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Astfel, la data de 16.03.2016, DGA — SJA Bacău a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua precedentă, s-au prezentat la domiciliul unei persoane, doi electricieni, care, sub pretextul deteriorării sigiliilor de la aparatura de înregistrare a consumului de energie electrică, au pretins și primit de la denunțătoare suma de 1000 de lei pentru a nu o denunța organelor judiciare pentru furt de energie electrică.

Cu urmare a cercetărilor, s-a stabilit că cei doi electricieni au pretins că au influență asupra unor funcționari din cadrul unei companii de furnizare gaze naturale și energie electrică pentru a nu constata deteriorarea sigiliilor, suma primită urmând a fi împărțită cu aceștia.

PUBLICITATE

Drept urmare, cei doi au înlocuit contorul, precizând că pentru ei vor păstra doar suma de 200 de lei, restul urmând a fi dat cu titlu de mită mai departe pentru a nu fi îndeplinite atribuțiile de control.

Cu ocazia acțiunii de flagrant, organizată joi, 21 aprilie a.c., cei doi suspecți au fost surprinși în flagrant în timp ce restituiau denunțătoarei suma de 600 de lei.

Procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii pentru cei doi inculpați urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Pai seamana perfect cu “manevrele” pe care le faceau cand erau angajati EON,nu?De ce li s-a dat drumul dupa o luna de “cercetari” in arest?Acum isi continua nestingheriti vechiurile obiceiuri pentru ca niste destepti de judecatori i-au lasat in libertate.In loc sa faca inchisoare,ei stau linistiti acasa si “muncesc” asa cum stiu ei mai bine sa o faca.
    De ce ne mai miram?Sa dau copy-paste la articolele din 2014 cand au fost arestati acei “sefi” EON?E fix aceeasi tactica.

LĂSAȚI UN MESAJ