1 decembrie 2023
ActualitateDoi afaceristi din Onesti, condamnati pentru traficarea unor bengalezi

Doi afaceristi din Onesti, condamnati pentru traficarea unor bengalezi

Tribunalul Bacau a dat condamnarile in dosarul de trafic de persoane in care au fost trimisi in judecata doi afaceristi din Onesti, tata si fiu. Este a doua condamnare data de aceasta instanta, dupa ce, in 2014, Curtea de Apel a dispus rejudecarea dosarului.

Pentru trafic de persoane in forma continuata, participatie improprie la fals in declaratii, facilitarea sederii ilegale pe teritoriul României a strainilor, Vivian Oancea trebuie sa execute o pedeapsa de 5 ani închisoare.

Fiul sau, Michael Oancea, a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare. Instanta a admis si o parte din pretentiile celor cinci victime, in valoare totala de circa 70.000 euro. Inculpatii si DIICOT au drept de apel. Practic, Vivian Oancea a reusit, in rejudecare, sa-si reduca pedeapsa cu doi ani fata de prima condamnare data de Tribunal, in 2013 (7 ani de închisoare).Bengalezii, transformati in sclavi la o ferma de ciuperci

Vivian Oancea a fost trimis in judecata in 2011, fiind acuzat ca a recrutat cinci persoane din Bangladesh, prin intermediul unei firme de recrutare, carora le-a promis locuri de munca bine platite, cazare si masa. Conform rechizitoriului, dupa intrarea in România, bengalezilor li s-au luat pasapoartele si li s-au cerut câteva mii de euro pentru obtinerea permiselor de munca.

Strainii au fost transportati la Onesti si cazati într-un apartament proprietatea lui Vivian Oancea. Aproape doua luni, spun anchetatorii, au muncit ca sclavii la o ferma de ciuperci administrata de Vivian Oancea.

In declaratiile date in fata procurorilor, oamenii au povestit ca lucrau câte 10-14 ore pe zi, uneori si noaptea, inclusiv sâmbata si duminica. Nu au primit niciun ban pentru munca lor, iar mâncare li se dadea cât sa nu moara, in conditiile in care, pentru a ajunge in România, unii au fost nevoiti sa-si vânda din proprietati.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri