Biroul Electoral Judetean (BEJ) Bacau a primit duminica, 2 noiembrie, trei sesizari privind nereguli aparute in desfasurarea alegerilor.

Astfel, Alianta Crestin Liberala PDL-PNL a reclamat faptul ca primarul din Lipova imparte tichete sociale pentru alimente subventionate de Uniunea Europeana, sesizare care nu s-a confirmat.

Alianta PSD-UNPR-PC a semnalat faptul ca alegatorii din Cartierul Tache, municipiul Bacau, sunt dusi cu un mijloc de transport la sectiile de votare nr. 57, 58, 59, 60 si 61, reclamatie care a fost transmisa spre verificare Inspectoratului de Politie al Judetului.

A treia sesizare a venit tot din municipiul Bacau: o femeie care este arondata la Sectia nr. 99 a sesizat BEJ ca un membru al biroului electoral al sectiei de votare a trecut pe lânga cabina in timp ce ea vota si, astfel, ar fi fost incalcat dreptul la confidentialitate privind optiunea sa.

Buletinul de vot a fost anulat, iar femeia a votat din nou. De asemenea, BEJ a cerut biroului municipal sa repozitioneze cabinele de vot, astfel incât sa nu mai apara suspiciuni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ