19 aprilie 2024
ActualitateDoar în 11 comune din județ se continuă învățământul online! Restul elevilor...

Doar în 11 comune din județ se continuă învățământul online! Restul elevilor merg fizic la școală!

A fost actualizată lista localităților, după ratele de infectare privind cazuistica COVID-19, în baza căreia se stabilesc scenariile verde sau galben pentru desfășurarea cu prezență fizică sau în online a orelor de curs din școli.

În județul nostru se va continua învățământul online doar în 11 comune, respectiv: Oncești, Sarata, Măgura, Buciumi, Hemeiuș, Gârleni, Oituz, Racova, Colonești, Cașin și Dămienești. Asta înseamnă că școlile din aceste localități vor fi în scenariul galben, adică elevii de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale rămân să facă școală online. În restul județului, în toate unitățile de învățământ, orele de curs se desfășoară cu prezența fizică a preșcolarilor, elevilor și liceenilor la grădiniță/școală/liceu.

Reamintim că în scenariul 1 (verde) toți preşcolarii şi elevii/liceenii în unităţile de învăţământ participă fizic și zilnic la orele de curs, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Acesta se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.Scenariul 2 (galben) se traduce prin participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, însă cu participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu (clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, respectiv a IX-a, a X-a și a XI-a). Acest scenariu se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri