13 aprilie 2024
EvenimentDoar 2900 din aproape 4 milioane de refugiați ucraineni intrati in Romania...

Doar 2900 din aproape 4 milioane de refugiați ucraineni intrati in Romania s-au angajat

În ciuda valului masiv de refugiați ucraineni care au intrat în România în ultimii doi ani, doar o mică fracțiune dintre aceștia s-au angajat în țară, arată datele recente.

Chiar și cu peste 3.981.265 de cetățeni ucraineni înregistrati până în martie anul acesta, doar 2900 s-au integat pe piața muncii, semnalând o discrepanță majoră între numărul total al refugiaților și angajările efective.

Cei aproape 4 milioane de refugiuați nu au intrat în același timp în România. Cel mai mare număr de refugiati luați în evidențe a fost de 113 000 de persoane în februarie 2023.La începutul lunii februarie 2024, cifrele înregistrate arată o scădere dramatică, cu doar 78700 de cetățeni ucraineni înregistrați în România, cel mai mic număr raportat din martie 2022 până acum.

Chiar și cu inițiativele de sprijin oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), doar 21.792 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat pentru servicii de informare, consiliere profesională și mediere a muncii într-o perioadă de doi ani, subliniind dificultățile întâmpinate în integrarea lor pe piața muncii.

Județele cu cele mai mari înregistrări de refugiați ucraineni, cum ar fi Constanța, București sau Ilfov, au raportat cifre semnificative.

Cu toate acestea, doar 2972 dintre acești refugiați au fost încadrați efectiv pe piața muncii, în ciuda disponibilității declarate de 641 de angajatori pentru a oferi 5709 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri