Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a sociatatii IMROM SA si a administratorului acesteia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii sustin ca administratorul societatii care a incheiat contractul de reabilitare a infrastructurii urbane zona “I.L.Caragiale – Milcov – intersecție strada Letea din municipiul Bacău” a determinat reprezentanții Primăriei municipiului Bacău să folosească documente nereale în vederea accesării fondurilor europene.

“Concret, în cursul derulării contractului de lucrări inculpatul a întocmit și folosit documente din care reieșea în mod nereal constituirea unei garanții de bună execuție, ce au fost depuse de către Primăria Bacău la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei de 6.755.244,24 lei din bugetul Uniunii Europene, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a constituit parte civilă în cauză” – se arata intr-un comunicat al DNA.

PUBLICITATE

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatei SC Imrom SA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

“În legătură cu toate dosarele penale menționate mai sus, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” – se mai arata in comunicatul citat.

Cert este ca modernizarea strazilor respective s-a impotmolit la un moment dat iar contractul dintre firma respectiva si municipalitatea bacauana a fost reziliat. Strazile au stat in paragina mai bine de un an pana cand a fost organizata o alta licitatie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ