Cunoscutul DJ german Markus Schulz a transmis un mesaj public pe rețelele de socializare, după tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din București, anunțându-și fanii că nu va mai organiza concerte care să fie însoțite de efecte pirotehnice, potrivit yourdm.com.

DJ-ul face apel către breasla artiștilor și a celor care găzduiesc concerte să adopte o poziție similară pentru a asigura siguranța oamenilor în cluburi.

‘Am rămas profund afectat de știrea tragică din România, potrivit căreia 27 de oameni au murit și peste 200 au fost răniți din cauza unui incendiu produs într-un club din București’, a spus artistul în debutul mesajului postat pe pagina sa de Facebook.

‘Când participi la un eveniment, cel mai important lucru este să fii într-un mediu sigur.

Câteodată cea mai frumoasă experiență despre scena pe care o îndrăgim este să putem împărtăși amintirile evenimentului cu prietenii noștri în dimineața următoare. Din păcate, evenimentul din București este doar un mic exemplu privind ceea ce s-a întâmplat de multe ori până acum și simt că trebuie să facem o schimbare, pentru siguranța tuturor’, a mai transmis Schulz.

‘De acum înainte voi interzice folosirea oricăror artificii, mari sau mici, sau a oricăror efecte pirotehnice la concertele mele din cluburi. Meseria mea este să distrez oamenii, însă sănătatea lor este prioritară’, a mai transmis DJ-ul german, rugându-i pe toți ceilalți DJ, artiști, promoteri, proprietari de cluburi sau reprezentanți ai industriei muzicale să acționeze similar pentru siguranța oamenilor.

În încheiere, Shulz a transmis un mesaj de compasiune rudelor și prietenilor celor decedați și celor răniți. Markus Schulz a concertat la București, în februarie 2015, într-un eveniment organizat la Arenele Romane.

AGERPRES