Anul trecut, pe vremea aceasta, am participat la petrecerea organizata cu ocazia botezului fetitei celei mai bune prietene. Aceasta din urma a pus foarte mult suflet in stabilirea tuturor detaliilor acestei petreceri, alegând cu mare interes orice lucru care ar fi contat in asigurarea bunei atmosfere si a distractiei.

A petrecut foarte mult timp in special in alegerea celor care le vor incânta urechile invitatilor si care vor cânta in cinstea fetitei sale. Desi a avut mai multe propuneri din partea cunoscutilor, ea a ales sa se decida prin intermediul tehnicilor de promovare. Astfel, a luat din scoarta in scoarta fiecare pagina de Facebook creata pentru vreun solist sau DJ, precum si site-ul de prezentare al fiecaruia dintre acestia.

Alegerea formatiei DJ Costy & Sonya

S-a hotarât in cele din urma asupra formatiei DJ Costy & Sonya, in urma unei analize profunde a paginilor lor de Facebook, precum si a filmuletelor incarcate pe Youtube. Din prima clipa in care i-a ascultat, spunea ea, a simtit ca ei sunt ceea ce cauta pentru petrecerea micutei. Având in vedere faptul ca stiam cât de mult suflet a pus in organizarea acestui eveniment si cât de mult isi dorea sa iasa totul perfect, recunosc ca nu am acordat suficient de mult credit impresiilor sale cu privire la aceasta formatie. Ma gândeam doar ca din dorinta de a se simti toata lumea bine, exagereaza cu laudele la adresa acestora.

Primul impact pozitiv vis-a-vis de cei doi a fost in momentul in care s-a hotarât sa-i contacteze. A primit un raspuns foarte amabil din partea acestora si au stabilit o intâlnire pentru a discuta si alte detalii. si de aici, prietena mea s-a intors foarte incântata, garantând din partea lor doar profesionalism si siguranta unei petreceri pe cinste.

Circumstantele au facut sa nu ajung printre primii invitati la eveniment si tocmai acest lucru m-a determinat sa-mi creez o prima impresie despre aceasta formatie care sa confirme tot ce-mi transmisese prietena mea. De la prima vedere, am putut sa-mi dau seama ca sunt o formatie de profesionisti, având in vedere echipamentul pe care il utilizau in crearea atmosferei. Despre atmosfera petrecerii nu pot sa va spun decât ca era cea la care nu ma asteptam. Având in vedere ca-mi cunosc foarte bine grupul de prieteni, nu ma gândeam ca, inca de la inceput, sa-i gasesc chiar pe ringul de dans, incingând ritmurile muzicii.

Un alt plus care mi-a atras atentia inca de când am ajuns la petrecere, este acela ca fiecare invitat era intâmpinat cu o melodie foarte frumoasa, tocmai pentru a atrage atentia gazdelor. Acest lucru demonstreaza ca ei au totul foarte bine organizat pentru a se asigura ca toata lumea se simte bine. Trebuie mentionat si faptul ca ambii te intâmpina cu un zâmbet pe care si-l pastreaza toata noaptea indiferent cât de grea sau lunga ar fi aceasta.

DJ Costy & Sonya – colegi si prieteni de peste 6 ani

De remarcat este si legatura profesionala dintre cei doi. Solista Sonya si DJ Costy se completeaza foarte bine, acesta din urma stiind exact când sa intervina in timpul prestatiilor live ale solistei. Mi-a placut de asemenea foarte mult si discursul de inceput al ambilor, prin care adresau urari frumoase micutei sarbatorite, dar si parintilor si invitatilor.

Faptul ca folosesc un echipament profesional era demonstrat in primul rând prin intermediul vocei solistei. Aceasta se auzea foarte bine, scotând in evidenta calitatile sale vocale si talentul sau intretinut ani de-a rândul. Printre invitati, ca la orice petrecere, am aflat apoi ca aceasta s-a lansat de mica pe piata muzicii românesti, având si doua videoclipuri difuzate pe MTV sau Atomic TV, ca a participat la numeroase emisiuni de specialitate pe posturile TV nationale, precum si faptul ca impreuna cu DJ Costy cânta de aproape 6 ani. Atâtia ani de colaborare, cum v-am spus si mai sus, se vad in completarea lor reciproca. In momentele de pauza ale solistei, DJ-ul ne incânta cu melodii la fel de frumoase si dansante, tocmai pentru a mentine acelasi ritm al petrecerii.

O formatie pentru toate vârstele

Uimitor a fost pentru mine si faptul ca am vazut dansând la aceasta petrecere persoane de toate vârstele. Formatia nu ar fi reusit sa ridice pe toata lumea la dans daca nu ar fi avut un playlist bogat si diversificat. Astfel, va pot spune ca pe ringul de dans se aflau atât copiii, cât si bunicii acestora. Melodiile au fost pe placul tuturor si toata lumea dadea impresia ca se simte bine, prietena mea radiind astfel de fericire si necontenind sa-si multumeasca pentru alegerea facuta in materie de muzica. De remarcat a fost si faptul ca cei care dadeau start ritmului oricarei melodii, erau chiar solista si DJ-ul. Ei invitau in permanenta oamenii la dans, impartind prin atitudinea lor numai pofta de viata si voie buna.

Melodiile cu care au ales sa ne incânte erau atât mai vechi, cât si mai noi, tocmai pentru a reusi sa multumeasca pe toata lumea si pentru a demonstra ca sunt pusi la punct cu ultimele tendinte din muzica. Mi s-au parut de asemenea si foarte receptivi in momentul in care cineva avea o preferinta muzicala, lucru de asemenea definitoriu la o petrecere. Nu am fost singura incântata de aceasta petrecere, având in vedere toate discutiile care erau create in jurul celor doi. Toata lumea se declara multumita de atmosfera creata de formatie si deja cereau datele lor de contact pentru urmatoarele evenimente pe care le aveau in vedere.

Experienta, un punct forte

Ulterior, am auzit multe impresii despre cei doi si am aflat ca formeaza o trupa din anul 2008. Solista Sonya (Georgiana Grigoras) are studii de canto, pe care le-a inceput inca de mica, iar DJ Costy (Constantin Sufaru) are o experienta de aproape 20 de ani in acest domeniu, fiind si DJ la numeroase cluburi din zona Moldovei de-a lungul timpului. Impreuna au cântat timp de 1 an la Hotel President, precum si 1 an la Hotel Helen, doua hoteluri de top din orasul Bacau.
Toate aceste aspecte, precum si prestatia live a acestora, m-au convins ca intr-adevar DJ Costy & Sonya pot fi o alegere foarte buna pentru orice eveniment important din viata oricui.

– Larisa Ionela Costea, Universitatea “Vasile Alecsandri”, Bacau, Facultatea de Litere / Master Discurs si comunicare
-proiect coordonat de conf.univ.dr. Bogdan PatrutPUBLICITATE