Luni, 22 februarie 2016, la ora 11.30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) va efectua în poligonul „Lunca Siretului”, din satul Siretu, comuna Săuceşti, distrugerea muniţiilor rămase neexplodate rezultate în urma desfăşurării activităţii de asanare a teritoriului judeţului Bacău.

Muniţia care urmează să fie distrusă a fost asanată în perioada ianuarie – februarie a. c. Ultima operațiune efectuată de echipa pirotehnică din cadrul I.S.U.J. Bacău a avut loc în data de 17 februarie 2016.

Pentru distrugerea muniţiei, care constă în: 2 proiectile explozive calibru 100 mm; 2 proiectile perforante calibru 76 mm; 1 proiectil exploziv calibru 76 mm; 2 proiectile explozive calibru 25 mm; 2 lovituri cu proiectile explozive calibru 25 mm; 1 bombă de aruncător calibru 82 mm; 1 focos proiectil și 26 cartușe de infanterie calibru 7,92 mm, se vor utiliza 3 kg de trotil (trinitrotoluen), precum şi alte mijloace pirotehnice.

PUBLICITATE

Misiunile de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflagraţiilor s-au desfăşurat în localitățile Bacău, Mănăstirea Cașin, Pâncești și Valea Seacă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Pompirii, piotehnistii, sunt oamenii ale caror salarii ar trebui majorate substantial! La inundatii, la incendii, la munitie neexplodata, ei sunt cei ce isi risca vietile si sanatatea!

LĂSAȚI UN MESAJ