Un punct disputat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bacău de vineri a fost cel referitor la aprobarea procedurii de atribuire a autorizațiilor taxi pentru desfășurarea activității de transport în regim de taxi, la nivelul municipiului Bacău.

Narcis Dominteanu (foto), de la Asociația taximetriștilor independenți, a criticat o prevedere care acordă doar 0,1 puncte pentru taximetriștii cu o vechime de cinci ani.

Punctajul se folosește la stabilirea priorităților pentru autorizațiile de taxi. Acesta a spus că e un punctaj prea mic, pus în bătaie de joc.

Cătălin Zală, consilier în aparatul de specialitate al primăriei, a replicat că s-a stabilit acest punctaj pentru a nu se crea posibilitatea ca unii solicitanți cu vechime în meserie dar cu mașini vechi să aibă prioritate în fața celor cu mașini mai noi.

„În plus, a spus el, se autorizează mașina, nu persoana”. „În vechea administratie, niște șmecherași au luat sute de autorizații și au făcut monopol”, a intrat în discuție și viceprimarul Constantin Scripăț.

„Dacă vrea cineva să intre pe piață nu poate; acum dăm posibilitatea oricui dorește să primească licență de taximetrie. Deranjam pe unii, e drept, dar chiar doresc să deranjăm această mafie a taximetriștilor”.

„Această atribuire se face pe bază de proceduri competitive. Autorizațiile sunt limitate la o singură persoană, mașinile electrice primesc punctaj în plus, 10 puncte față de 5 cât primește o masină obișnuită, iar mașinile hibride primesc 8 puncte. Vă garantez că o să fim foarte atenți pe proceduri”, a spus și primarul Cosmin Necula.


PUBLICITATE