Reprezentantii Partidului Ecologist Român (PER) in Consiliul Local (CL) Bacau acuza autoritatile de lipsa de transparenta in privinta modului in care sunt finantate diverse contracte.

Astfel, la primul proiect discutat in sedinta CL Bacau, de la sfârsitul saptamânii trecute, liderul PER Bacau, Cristi Manolache, a afirmat ca Primaria Bacau ar trebui sa explice „cum este cheltuit banul public”, adaugând ca „aprobarea contului de executie bugetara al bugetului local pe 2013 e un proiect caruia ar trebui sa i se acorde mai multa atentie”.

In concluzie, cei trei consilieri ai PER au votat impotriva acestei hotarâri. Alt proiect care a stârnit nemultumirea PER a fost cel privind bugetul alocat organizarii festivalului „Arlekin” si Hramului Bacaului.

PUBLICITATE

De data asta, a intervenit Dragos Stefan, ecologistul criticând faptul ca bugetele celor doua evenimente nu au fost prezentate separat, in doua anexe distincte, astfel incât sa fie clar cât anume se cheltuieste cu festivalul si cât cu onorariul artistilor care vor cânta la hram. Luat la rost de consilierii PER, Ionut Tomescu le-a amintit ca hramul se va desfasura peste o luna si nu se stie, deocamdata, cât se va cheltui, nici ce artisti vor putea participa la spectacole.

„Bugetul estimat este de 56.000 de lei, dar nu e obligatoriu sa cheltuim toti banii alocati”, a mai spus Tomescu. La insistentele ecologistilor, care au afirmat ca intâi ar trebui sa se stie precis câti bani cer artistii, apoi sa fie stabilita si votata suma, Romeo Stavarache, primarul Bacaului, a explicat ca alta este procedura legala: „Achizitiile se fac conform legii, a declarat edilul sef. Iar legea prevede ca, intâi, trebuie aprobat bugetul, dupa care putem demara procedura de achizitie.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. exista pe facebook inregistrarea conflictului la care faceti referire,unde purtatorul de cuvant al primariei(tot domnia sa este si organizatorul celor 2 evenimente)ne invata ce vocabular trebuie folosit daca ocupi un astfel de post…

LĂSAȚI UN MESAJ