Puștii din Tamași nu au vizitat, probabil, Disneyland, dar primărița Veronica Donțu le-a pregătit o surpriză pentru noul an școlar: un parc de joacă modern, cu scrânciobe și tobogane, înveselit de personaje îndrăgite, cum nu au multe comune din județ.

Covorul care acoperă solul este realizat dintr-un cauciuc special, amortizator, care îi va proteja pe copii în cazul care vor cădea. Obiectivul a fost realizat din fonduri europene, atrase de administrație și este amplasat chiar lângă Centrul de Zi pentru copii, care funcționează în regim after school.

„E vorba despre un proiect derulat prin Grupul de Acțiune Locală «Cetatea Tamasidava» și finanțat din Programul Național de Dezvoltare Rurală. Valoarea totală depășește 300.000 de lei, dar cuprinde și dotarea cu mobilier a Centrului de Zi.”

Veronica Donțu, primar comuna Tamași

De altfel, luni, 12 august, au început înscrierile pentru programul „after school”, iar părinții ar trebui să se grăbescă deoarece locurile sunt limitate.

Dosarul pentru înscriere trebuie să cuprindă: cererea, adeverința de elev, adeverința medicală, certificatul de naștere al copilului și cartea de identitate a părintelui.

Centrul de Zi are 60 de locuri, din care 35 sunt subvenționate din bugetul Primăriei Tamași, fiind destinate micuților care provin din familii cu venituri mici. „Copiii se bucură foarte mult că desfășoară diverse activități, dar și părinții se bucură că nu mai stau copiii pe stradă. Noi îi luăm de acasă și îi ducem la școală, apoi de la școală îi transportăm la Centrul de Zi, iar după-amiază, la sfârșitul programului, îi ducem pe copii acasă”, a explicat Veronica Donțu.PUBLICITATE