Marius Savin, directorul sucursalei Bacau a Bancii Transilvania a fost plasat sub control judiciar de judecatorii Tribunalului, dupa ce procurorii cerusera arestarea sa preventiva, intr-un dosar in care este cercetat pentru luare de mita si spalare de bani.

In acelasi dosar mai sunt cercetati si doi oameni de afaceri din Buhusi – Dumitru Buzila si Mihail Lupu.

Si acestia au intrat sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Judecatorii au mai respins si o alta solicitare a procurorilor de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau, si anume, dupa cum se specifica in incheierea de sedinta, interzicerea desfasurarii activitatii economice pentru societatea „ECORECYCLING CENTER” SRL Buhusi, care închiriase utilajele de sortare a deşeurilor menajere de la S.C. „BIOFFED DISTRIBUŢION” SRL către S C „D D D – SERV” SRL BUHUŞI, cercetată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de spălare a banilor.

Mihail Lupu, fost candidat PDL la Primaria Buhusi si consilier local, fusese dat disparut in luna mai a acestui an. S-a zvonit atunci ca ar fi fost rapit pentru a fi fortat sa cedeze actiunile de la o firma. Cert este ca a fost gasit dupa câteva saptamâni la o manastire din judetul Neamt, unde ar fi fost sa se reculeaga.

Ce spune solutia judecatorilor

Solutia pe scurt: În baza art. 52 alin.(1) raportat la art.- 48 lit. f din Codul de procedură penală; ADMITE cererea de abţinere formulată de domnul judecător BUDEANU VASILE SORIN, privind soluţionarea cauzei penale nr. 3904/110/2015. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 14 NOV. 2015.

ÎNCHEIERE – 14 NOV.2015, ora 12,00. În baza art. 67 raportat la art. 64 lit. f Cod pr. penală; RESPINGE ca nefondată cererea de recuzare formulată de inculpatul LUPU MIHAIL- prin apărătorul ales. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14 NOIEMBRIE 2015. ÎNCHEIERE nr. 196/Î/ 14 NOV. 2015; În temeiul art. 227 alin.(1) Cod pr. penală, raportat la art. 202 alin. (1), (2), (3) şi (4) lit. e din Codul de procedură penală; RESPINGE propunerea de arestare preventivă formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BACĂU, privind pe inculpaţii SAVIN ION – MARIUS, BUZILĂ DUMITRU şi LUPU MIHAIL.

În temeiul art. 227 alin. (2) Cod pr. penală, raportat la art. 202 alin.(1), (2) şi (4) lit. b, la art. 203 alin. (2) Cod pr. penală, art. 211 alin. (2) Cod pr. penală; Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul SAVIN ION – MARIUS, cercetat pentru luare de mită, prev. şi pedepsită de art. 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal şi spălare banilor, prev. şi pedepsită de art. 29 alin. (1)lit. b din LEGEA 656/2002, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, pe o durată de 60 de zile , începând de astăzi 14 NOV. 2015 PÂNĂ PE 12 ianuarie 2016, inclusiv.

Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul BUZILĂ DUMITRU – cercetat pentru dare de mită, prev. şi pedepsită de art. 289 alin.(1) Cod penal, raportat la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal şi spălarea banilor, prev. şi pedepsită de art. 29 alin. (1) lit. b din LEGEA 656/2002, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, pe o durată de 60 de zile, începând de astăzi, 14 NOV. 2015, până pe 12 IANUARIE 2016, inclusiv.

Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul LUPU MIHAIL -cercetat pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, prev. de art. 48 Cod penal, raportat la art. 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal şi complicitate la infracţiunea de spălare a banilor, prev. şi pedepsită de art. 48 Cod penal, raportat la art. 29 alin. (1) lit. b din LEGEA 656/2002, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal – pe o durată de 60 de zile, începând de astăzi 14 NOV. 2015, până pe 12 IANUARIE 2016, inclusiv.

In baza art. 215 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală, pe timpul cât se vor afla sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BACĂU, SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE, la JUDECĂTORUL DE CAMERĂ PRELIMINARĂ sau la instanţa de judecată ori de câte ori vor fi chemaţi ; – să informeze de îndată PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BACĂU, SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la I P J BACĂU – SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE – BIROUL DE SUPRAVEGHERI JUDICIARE, conform programului de supraveghere, întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori vor fi chemaţi; – să nu părăsească limita administrativ teritorială a judeţului BACAU, pe toată durata urmăririi penale, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; În baza art. 215 alin. (3) Cod pr. penală; Atrage atenţia celor 3(trei) inculpaţi că, în caz de încălcare cu rea – credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În baza art. 215 alin.(4) Cod pr. penală, supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor care le revin pe durata controlului judiciar se realizează de către I P J BACĂU – SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE – BIROUL SUPRAVEGHERI JUDICIARE. RESPINGE luarea faţă de inculpata persoană juridică S C „ECORECYCLING CENTER” SRL BUHUŞI, cu sediul în str. Chebac nr. 200, JUDEŢUL BACĂU, înregistrată la O R C BACĂU la nr. J 4/668/2014, având C U I 33412997 a măsurii preventive a interzicerii desfăşurării de activităţi economice, constând în închirierea utilajelor de sortare a deşeurilor menajere de la S.C. „BIOFFED DISTRIBUŢION” SRL, respectiv în închirierea acestor utilaje către S C „D D D – SERV” SRL BUHUŞI, cercetată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, prev. de art. 48 Cod penal – 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal şi complicitate la infracţiunea de spălare a banilor, prev. şi pedepsită de art. 48 Cod penal – art.29 alin. (1) lit. b din LEGEA 656/2002.

Copia prezentei încheieri se comunică în ziua emiterii celor 3(trei) inculpaţi şi I P J BACĂU, SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR, I G P F ROMÂNĂ – în vederea asigurării de către inculpaţi a obligaţiilor ce le revin şi pentru darea inculpaţilor în consemn la punctele de trecere a frontierei. Constată că inculpata persoană juridică a fost reprezentată de Cozma Laurenţiu – Ionuţ, practician în insolvenţă. În baza art. 275 alin. (3) Cod pr. penală; Cheltuielile judiciare legate de soluţionarea cererii rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpaţii prezenţi şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în CAMERA DE CONSILIU, azi, 14 NOV. 2015, ora 20,00 , în lipsa procurorului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ