Directorul general al APIA, Dorel Gheorghe Benu, a fost ridicat miercuri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și va fi dus la sediul DNA Suceava pentru audieri, au informat surse judiciare.

El este anchetat de DNA într-un dosar de corupție cu fonduri europene alocate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava. Investigația vizează un grup organizat de funcționari care au admis efectuarea de plăți pentru persoane fizice sau juridice, precum și pentru parohii și mănăstiri fără ca acestea să fie eligibile.

Sursele citate susțin că în acest dosar ar fi implicați mai mulți directori APIA, respectiv directorul general APIA București, un alt director din aparatul central, directorul APIA Suceava, mai mulți funcționari ai instituției, medici veterinari, polițiști și fermieri, precum și șeful IPJ Suceava.

Aproximativ 20 de persoane suspectate în acest caz vor fi duse la audieri la sediul DNA Suceava.

Aceleași surse au menționat că la constituirea grupului infracțional ce activează la APIA CJ Suceava a contribuit directorul executiv adjunct, care conduce în fapt filiala, activitatea de acordare ilegală de subvenții din fondurile europene beneficiind de un puternic sprijin de la centru, din partea directorului general APIA București.

Rolul directorului executiv adjunct ar fi fost acela de a proteja activitatea infracțională a consilierilor din APIA Suceava, prin influența și relația apropiată pe care o avea în primul rând cu directorul general al APIA Central București și apoi cu factori de decizie și control din cadrul direcțiilor agenției (DACIS, IACS, etc), dar și în mediile de influență ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, menționează sursele citate.

În acest dosar, procurorii DNA efectuează miercuri percheziții la 13 adrese din București și județele Suceava și Dâmbovița, unele la sediile unor instituții publice și persoane juridice.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. pe la bacau????? atat timp cat exista procuror gen adjunct codrut olaru?????? pai cum credeti ca aproape au scapat cu achitare infractorii constantin apostol, gabriela ciuboatariu (nevasta deputatului lucian ciubotariu) s.a.?????? Ati vazut cumva ca procurorii DNA Bacău să sară de fund în aer cand au vazut că judecatoarea “a dat” doar pedepse cu suspendare pentru furtul a peste 170.000 euro?! Oameni buni……astia ne cred chiar atat de prosti?!
    Hai să furăm şi noi 100.000 euro. Şi hai să vedem dacă judecătorii şi procurorii nu vor ţine cu dinţii de pedepse cu executare de peste 5 ani. Dar…..nu suntem nici neveste de deputati……nici sefi de agentii guvernamentale…..
    Cred că, aşa cum afirma recent procusorul şef DNA Bucureşti, structura teritorială bacău ar trebui desfiintată şi să vină procurori fara frica direct de la bucuresti. Procurori care sa nu le fie frica nici de chestorul oprisan, nici de comisarul tuluc, nici de benea nici de pocovnicu….stavarache şi alţii.

LĂSAȚI UN MESAJ