Directorii trec prin noi emotii. Inca doua probe de concurs

8

S-a finalizat proba scrisa in concursul pentru ocuparea functiilor de directori in scoli, insa candidatii mai au de sustinut inca doua probe.

Incepând de ieri, 17 octombrie, timp de o luna, fiecare profesor care a promovat prima proba se va prezenta din nou in fata comisiei de examen pentru proba de evaluare a curriculumului vitae si proba de interviu, in care se apreciaza scrisoarea de intentie, calitatea si sustinerea de catre candidati a ofertei manageriale si a unui plan operational pe un an.

Ambele probe se dau in aceeasi zi in care este programat candidatul sa se prezinte in examen. Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a realizat o repartizare pe zile a candidatilor (dupa scolile / colegiile unde au aplicat), iar centrul de examen ramâne, in continuare, Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen”, unde s-a sustinut si proba scrisa. In urma acesteia, din 250 de candidati cu dosare validate in concurs, au fost admisi 199.

PUBLICITATE

Asta dupa ce 45 dintre ei nu au reusit sa obtina punctajul minim de promovare, iar 6 sunt inca in curs de evaluare (din motive obiective, o parte dintre membrii comisiei de concurs in ziua sustinerii probei scrise nu au fost prezenti).

Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Astfel, sunt declarati „admisi” candidatii care au realizat cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si, din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte. Este declarat „promovat” la concurs candidatul „admis” care a obtinut cel mai mare punctaj total.

In cazul egalitatii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisa. Daca si in aceasta situatie egalitatea se pastreaza, pentru unitatile de invatamânt cu filiera tehnologica, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate inginer, economist, medic etc., dupa caz, la filiera vocationala, cel care are specialitatea corespunzatoare profilului predominant al unitatii de invatamânt, iar pentru celelalte unitati este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu.

Daca si in aceasta situatie egalitatea se pastreaza, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a curriculumului vitae.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Vor fi intrebari tot despre magari cu copite sau coama sau despre cum sa-ti folosesti copitele pentru a-i asupri pe altii pentru ca n-au mostenit si ei scoala de la strabunici precum magarii sefi?Vom avea de-a face cu o lume ca in Gulliver’s Travels: unii vor fi uriasi si intimidatori iar altii,liliputani.Niste furnici nesemnificative peste parerea carora se va trece cu usurinta,ca gasca prin apa.Universul ideatic al uriasilor va fi de mare valoare in acest fel…Nu vor avea niciodata dialoguri constructive cu liliputanii,ci doar monologuri rostite prin portavoce pe deasupra capetelor liliputanilor.Cam asa se prefigureaza viitorul scolii romanesti in urmatorii ani.Profesori “prea mici” si profesori “prea mari”,uriasii si piticii..Etalonul il stabilesc cei mari si e legat exclusiv de functie si scaun,nu de valoarea si competenta omului.Dar ce stiu eu,un magarus mic si becisnic?

    • Daca ar fi un concurs serios,cred ca mai bine din jumatate din catindati ar pica examenul.Asa,ajung toate discreieratele din scoala “mari derectoare”.Noh si asa se identificau cu regina Angliei,daramite acum,cand vor fi unse derectoare.Va dati seama!Aere ca la clasa a 8-a!Au dat un concurs?Au dat si pliscul mic!Cui nu-i convine,sa plece din sistem daca mai are vreo optiune.In rest,scolile vor fi intesate de aceiasi crocodili spagari sau abuzivi.In mod normal nu ar avea ce sa caute in acele functii dar vorbim de Romania si cu asta am spus tot.
      Citat de la my boss:”Succesuri,noilor directori!”

  2. Eroarea presupunerii ca sa fii director tb sa fii baiat destept, când in RO e de preferat un sufletist. Întrebarea e dacă scopul deranjului a fost atins! Docimologia sa stii ce testezi e cea mai fascinanta în ficţiunea postmodernă, inclusiv în oligopedagogie. Curios că nu cunostinţele de management occidental au fost decisive eliminatoriu, ci testul de aptitudini cognitive, validându-se în post marea majoritate a liderilor acuzati initial ca fuseră instalaţi politic!

  3. Ar trebui sa li se aplice acestor viitori directori si un test serios de maturitate dar si de comportament fata de celelalte cadre didactice.Sunt unii care scartaie serios la ambele capitole.Ce sa caute niste mitocani sau niste tate de la piata cu aere false de mari contese in aceste functii?Prostia si aroganta sunt surori bune intotdeauna.Degeaba stii ca un papagal teoria daca esti un caracter ce lasa serios de dorit.
    O idee foarte buna ar fi ca acesti dierctori care “trec examenul” sa fie votati si aprobati si de catre Consiliul profesoral.Cu siguranta unii ar pica acest test cu brio!

LĂSAȚI UN MESAJ