Un parteneriat promițător pentru dezvoltarea sportului băcăuan se anunță a fi cel încheiat între CS Bronx Powerlifting Club Bacău și Ion Șarban, director al SCM Bacău, centrat pe identificarea, valorificarea și exploatarea resurselor necesare susținerii categoriilor sociale vulnerabile în practicarea într-un cadru organizat a unui sport de performanță.
CS Bronx Powerlifting Club a desfășurat și în trecut programe specific de judo pentru nevăzători, iar ideile, energia și dorința de a ajuta copiii și tinerii cu dizabilități să-și creeze un rost în viață prin propriile forțe ale directorului SCM Bacău marchează începutul unui drum promițător pentru sportul paralimpic băcăuan.

În anul 2021, clubul SCM Bacău s-a afiliat la „Atelierul cu vise” din cadrul MTS. La inițiativa Elenei Nicolau, în perioada 23-27 august, Ion Șarban a organizat un program dedicat sportivilor de performanță cu sindrom Down, cu sprijinul următoarelor persoane: Georgeta Bucur, președinte al Asociației Down Plus București, care sprijină copiii și tinerii cu sindrom Down în practicarea unui sport de performanță, Radu Ababei, director al DJST și gazdă a evenimentului, Valentin Gavril, director al CS Ceahlăul, Lazăr Ionuț, profesor de educație fizică la CSEI nr. 1 Bacău, Georgiana Păduraru, psiholog al CSEI nr. 1 Bacău.
Grupul de sportivi paralimpici au vizitat și Centrul Familial Maria Bronx, unde sportivii de la CS Bronx Powerlifting Club au făcut câteva demonstrații de judo în sala ridicată de copii în aer liber.

„Sportul nu are bariere, nu acceptăm limite, nici etichete. Sportul e o șansă reală pentru toți. În viitorul apropiat, vom dezvolta câteva programe sportive pentru categoriile defavorizate, pentru că, încă de la înființarea CS Bronx Powerlifting Club Bacău, am demonstrat prin numeroase rezultate la competiții naționale și internaționale de judo și powerlifting, dar și prin sportivii care au urmat o carieră în domeniul sportiv, că sportul poate salva vieți, poate motiva copiii și tinerii să-și dorească mai mult de la ei înșiși, să lupte, să schimbe ceva în comunitatea din care provin. Atât sportul paralimpic, cât și programele de integrare socio-profesională prin sport pentru copiii din mediul rural și din centre de plasament, vor cunoaște o nouă față a performanței”, a declarat Gabriela Iftimescu, președinte al CS Bronx Powerlifting Club Bacău.

 PUBLICITATE