In primele cinci luni scurse din acest an, firmele bacauane autorizate pentru schimburi intracomunitare au livrat, in tarile Uniunii Europene, peste 1.000 de tone de carne si organe de pasare, 119 tone de produse din carne, 158 tone produse lactate si 78 tone produse din peste. Concluzia a fost trasa la implinirea a 10 ani de de existenta, in formula actuala, a Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, aflata în subordinea ANSVSA.

„20 de tone de carne de pasare au ajuns in Republica Kosovo. In plus, o unitate este autorizata pentru exportul produselor din carne in S.U.A., si altele doua sunt propuse, în 2014, pentru comertul cu produse românesti (salamuri crud-uscate, conserve) pe piata americana. Totodata, semipreparatele din carne vor ajunge, în perioada urmatoare, în unitatile de desfacere din Republica Moldova”, a precizat Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.

In plus, prin Colegiul Medicilor Veterinari – Filiala Bacau, componenta a sistemului unic veterinar national, activeaza 231 medici veterinari, structurati în functie de domeniul de activitate în reteaua sanitara veterinara de stat si medicii veterinari de libera practica. „Avem specialisti, avem experienta, avem dotari, avem vointa si responsabilitate pentru a îndeplini toate aceste obiective”, a incheiat Florin Balta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ