Situatie fara precedent la Directia pentru Agricultura a judetului Bacau. De mai bine de doua saptamâni, institutia bacauana a ramas fara conducere, dupa ce directorul interimar Cristinel Nita (foto) a decis sa renunte la functie, optând pentru nou-infiintata Directia generala control si antifrauda din cadrul Ministerului Agriculturii.

Pe surse, am aflat ca ar exista un specialist in agricultura care ar fi dispus sa preia temporar frâiele Directiei Agricole. Reamintim ca la inceputul anului, structurile din teritoriu ale ministerului de resort au intrat intr-o severa reorganizare. Astfel, structurile de inspectie ale Directiei Agricole, precum si unitatile fitosanitare au trecut direct în subordinea Ministerului Agriculturii.

Neoficial, s-a avansat ideea preluarii, in viitor, în cadrul operatiunii de descentralizare, a directiilor agricole in subordinea consiliilor judetene. Din totalul de 28 de salariati ai Directiei Agricole, câti existau la inceputul anului, in prezent, au mai ramas doar 10. Total insuficienti in conditiile in care institutia inca mai are atributii de implementare a politicilor agricole la nivel de teritoriu, de realizare a situatiilor operative, a statisticilor agricole, autorizare fond funciar etc.

Pe de alta parte, si activitatea celor 6 inspectori de la Directia Agricola care au fost detasati / transferati la Directia Antifrauda si Inspectii este cumva blocata, in conditiile in care transferul de personal s-a legiferat inca din data de 20 mai, dar nici pâna la aceasta data nu au fost emise noile legitimatii, ceea ce face imposibila desfasurarea in deplina legalitate a activitatii de control. La inceputul anilor ‘90, la Directia Agricola Bacau figurau 365 de angajati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. poate cineva sa faca rost de niste nori cumulonimbus ,va rog ,da’ fara finantare externa sa nu se mai impovareze poporul si pentru apa de ploaie

    Da Doamne ,ploaie !

LĂSAȚI UN MESAJ