Martin Benchea-Joca a obținut cea de-a 125-a medalie din carieră participând la varianta virtuală a crosului „My Deejay Ten” de la Milano. La finalul lunii, băcăuanul în vârstă de 66 de ani va concura în Portugalia la Campionatul European Masters
„Serve ben altro per fermarci”. Sub această deviză („E nevoie de mai mult pentru a putea fi opriți”, în traducere liberă), clasica întrecere atletică „My Deejay Ten” organizată anual, din 2005 încoace, de Radio Deejay Milano s-a ținut și în vremurile pandemiei.

De data această, însă, în versiune virtuală. Duminică, 11 octombrie 2020, pasionații de atletism au putut participa la „My Deejay Ten” utilizând o aplicație pe telefon și au alergat cei 5 sau 10 kilometri (în funcție de secțiune) pe un traseu la liberă alegere. Dacă anul trecut participanții au fost în număr de 40.000, acum, în 2020, numărul înscrișilor a fost limitat la 15.000. Printre cei 15.000 s-a aflat și veteranul atletismului băcăuan, Martin Benchea-Joca.

La 66 de ani, „Forrest Gump” al Bacău și-a făcut debutul la „My Deejay Ten” parcurgând cei zece kilometri în 51 de minute și 57 de secunde. Traseul ales? „Pe dig, la Izvoare. E o zonă unde mă antrenez în mod frecvent. În plus, e și aproape de casă”, a mărturisit Martin Benchea.

Multiplul campion național și internațional legitimat la CSM Bacău a fost înscris la cursa milaneză de un alt băcăuan practicant al atletismului. Unul stabilit de aproape un sfert de veac în Italia, la Parma: Ștefan Coceangă. Pasionat de atletism, dar și fidel cititor on-line al „Desteptării”, Ștefan a aflat despre reușitele lui Martin Benchea din cotidianul nostru. „M-a fascinat povestea sa de viață și, în special, faptul că, deși a descoperit plăcerea de a alerga după vârsta de 50 de ani, a devenit un adevărat performer la nivel internațional. E un adevărat exemplu”, a spus Ștefan Coceangă despre Martin Benchea.

Cursa milaneză i-a adus lui Benchea medalia cu numărul 125 din carieră. „Chiar dacă este vorba de o medalie aniversară, toți participanții primind câte una alături de alte atenții din partea organizatorilor, m-a bucurat foarte mult. Mai ales că a fost prima medalie primită- prin curier- cu câteva zile înainte de cursa propriu-zisă. Acum aștept să văd actualizarea clasamentelor pentru a vedea cum m-am poziționat în această cursa virtuală”, a declarat pentru „Deșteptarea” Martin Benchea Joca.

La finalul lunii octombrie, veteranul nostru o va lua din nou la picior. Atât la propriu, cât și la figurat. „Forrest Gump” al Bacăului va reprezenta România la Campionatul European Masters ce se va desfășura în Portugalia, în Insula Madeira. Pe 29 octombrie, Benchea va concura în proba de zece kilometri, pentru ca pe data de 31 să alerge semi-maratonul. „Având în vedere că proba de zece kilometri este programată la ora 22.30, ora României, deja am început antrenamentele nocturne pentru a face față cât mai bine acesteu provocări”, a precizat Martin Benchea, care nu va fi singurul atlet de la CSM Bacău prezent la Europenele Masters din Portugalia.

La categoria +35 de ani va concura și Simona Sladaru, cei doi băcauani demonstrând astfel că pasiunea pentru alergare nu poate fi oprită nici măcar de noul Coronavirus. Chiar, cum s-o fi spunând în portugheză „serve ben altro per fermarci”?PUBLICITATE