Săptămâna viitoare, Știința Bacău are programate două partide cu CSM Lugoj, ambele în deplasare: pe 16, în Cupa României, și pe 19, în campionat. Studentele vor juca meciul de Cupă, dar îl vor amâna pe cel din Divizia A1
Echipa feminină de volei Știința Bacău se pregătește pentru primele meciuri oficiale din 2019. Programul este destul de comprimat.

Unul cu trei meciuri în decurs de o săptămână. Toate sunt în deplasare. Două dintre acestea la Lugoj, cu gazdele de la CSM, atât în Cupă, cât și în campionat, iar al treilea, în Olanda, contra lui Sliedrecht Sport, în returul „optimilor” Cupei CEV. Pe rând acum. Studentele vor susține confruntarea de Cupă, cu CSM Lugoj, de pe 16 ianuarie, dar o vor amâna pe cea din campionat, din weekend-ul viitor.

„Astăzi facem adresă la Federație pentru a solicita amânarea meciului de campionat. Motivul care stă la baza acestei cereri este faptul că pe 20 ianuarie plecăm în Olanda, pentru jocul cu Sliedrecht, programat pe data de 22”, a explicat antrenorul Științei, Florin Grapă. Tehnicianul băcăuan a precizat că ține în mod expres să joace meciul de Cupă la data fixată. Motivul ține tot de… Sliedrecht: „Îmi doresc să am un joc disputat înaintea returului cu campioana Olandei.

Meciul cu Lugojul are caracter unic: cine bate, merge în semifinale. Sper să obținem calificarea în semifinalele Cupei, după care să atacăm «sferturile» Cupei CEV. Ar fi o performanță”, a declarat Grapă. Din păcate, antrenorul Științei va avea la dispoziție, pentru antrenamente, efectivul complet de-abia vineri. Adică după revenirea de la lotul național a lui Kapelovies, Rogojinaru, Cazacu și Faleș. Cu cele patru băcăuance în lot, România trage la calificarea la Europene.

Învinse sâmbăta trecută, acasă, cu 3-2, de Spania, „tricolorele” dispută astăzi, în Bosnia și Herțegovina, meciul decisiv contra țării gazdă. Deși se află pe locul 2 în grupa F, cu 11 puncte (la fel ca lidera Spania), iar Bosnia se află pe locul 3, cu 8 puncte, România trebuie să câștige azi pentru a prinde unul din cele două bilete care asigură calificarea din această grupă.

Explicația? Decisiv nu este numărul de puncte, ci cel al victoriilor obținute. Or, înaintea duelului de astăzi, România și Bosnia au câte trei victorii. Prin urmare, cine câștigă, merge la Euro! „Sper să ne calificăm. Mi-o doresc și pentru voleiul românesc, dar și pentru moralul fetelor noastre”, a mărturisit antrenorul Științei, Florin Grapă.

Alte articole